فرانسه از شهروندانش خواست افغانستان را ترک کنند
این درخواست در زمانی مطرح میشود نیروهای بینالمللی در حال خروج اند و حملات طالبان بیش از هر زمان دیگری شدت گرفته است.
با وخامت اوضاع امنیتی افغانستان، فرانسه نیز به جمع کشورهایی پیوست که از شهروندان خود خواسته اند افغانستان را ترک کنند یا قبلاً شهروندان شان را از این کشور بیرون کشیده اند، چنانچه اخیراً چین و هندوستان این کار را کردند.
سفارت فرانسه در کابل با نشر اعلامیهای گفت که حکومت آخرین پرواز از کابل به فرانسه را به صورت مجانی برنامهریزی کرده است تا زمینه «بازگشت کل اجتماع فرانسوی به فرانسه» را مهیا کند.
سفارت فرانسه افزوده است که هرگاه شهروندان این کشور تصمیم بگیرند که بعد از ۱۷ جولای نیز در افغانستان میمانند، در وضعیتی قرار ندارد که بتواند برگشت امن آنها را تضمین کند. معلوم نیست که چه تعداد شهروندان فرانسوی و افراد دوتابعیتی افغان-فرانسوی در افغانستان به سر میبرند.
در این اعلامیه آمده است: «سفارت فرانسه به صورت رسمی به همه شهروندان فرانسوی توصیه میکند که این پرواز ویژه را بگیرند یا از طریقی که خود شان میخواهند فوراً کشور را ترک کنند.»
بعد از شروع خروج نیروهای ناتو و امریکایی در اول ماه می، گروه طالبان موجی از حملات گسترده را در سراسر این کشور راه اندازی کرده است و دهها ولسوالی را تصرف کرده است. قرار بود روند خروج تا ۱۱ سپتمبر تکمیل گردد، اما رئیس جمهور ایالات متحده امریکا گفته است که این روند تا آخر آگست به پایان میرسد.
دوید مارتینون، سفیر فرانسه در کابل در یک سخنرانی پیش از روز ملی فرانسه (۱۴ جولای) گفته است که طالبان «بیاعتنایی مطلق به حاکمیت قانون» دارند. او افزوده است: «جنگجویان طالبان چپاول میکنند، ساختمانها و شبکههای مخابراتی را تخریب میکنند و آتش میزنند. آنها همچنین مردم ملکی را گرفتار و بدون تفکیک میکشند و به زندانها حمله میکنند.»
او از طالبان خواسته است که عملیات تهاجمی و ترور هدفمندان چهرههای شناخته شده افغانستان را متوقف کنند: «طالبان در مناطق زیر کنترول خود اعلامیههایی را نشر میکنند که حقوق بشری زنان و دختران را سرکوب میکند.»
سفیر فرانسه در کابل افزوده است: «آنها در مناطقی که زیر تصرف خود میآورند رسانهها را میبندند، تا آزادی بیان را خفه کنند و در میان افغانها ترس ایجاد کنند.»
او افزوده است که حمایت فرانسه از افغانستان «حالا بیش از هر زمان دیگری» ادامه خواهد یافت و سفارت این کشور در کابل باز میماند.
مارتینون افزوده است که سفارت فرانسه در کابل قبلاً کارمندان محلی خود را همراه با خانوادههای شان و همچنین آنهایی را که با سازمانهای فرانسوی کار میکردند، از این کشور بیرون کرده است.