اجتماعیبرگزیده ها

عالمی بلخی: امارت اسلامی انحصار را کنار بگذارد

شورای علمای شیعه افغانستان معتقد است در صورتیکه امارت اسلامی انحصار را کنار بگذارد و زمینه مشارکت عمومی در حل مشکلات افغانستان را فراهم سازد، شیعیان افغانستان آماده اند با امارت اسلامی همکاری کنند.

سید حسین عالمی بلخی، معاون شورای علمای شیعه افغانستان، که روز گذشته در مراسمی در کابل سخن می گفت، افزود مردم افغانستان از امارت اسلامی عدالت می خواهند، بین المال باید به صورت عادلانه بین تمام مردم افغانستان تقسیم شود و کمک های انسانی در این زمستان سرد باید به صورت عادلانه و شفاف در تمام مناطق افغانستان به ویژه در مناطق محروم توزیع شود.

وزیر پیشین امور مهاجرین و عودت کنندگان تاکید کرد مشکلات زیادی چون تورم، بیکاری و بحران اقتصادی در شرایط کنونی مردم افغانستان را آزار می دهد و دلیل اصلی تمامی آنها تحریم های اقتصادی امریکا و غرب می باشد.

 آقای بلخی گفت:« در 27 دسامبر سال 2022 نشستی با حضور تمامی رهبران جامعه شیعه افغانستان برگزار و سندی حاوی دیدگاه ها و خواسته های جامعه تشییع تهیه گردید و قرار شد یک کمیسیون مشترک برای پیگیری این خواسته ها تاسیس گردد.»

وی افزود:« کمیته مشترک چهارشنبه گذشته تاسیس شد و ما نشستی با اعضای تاثیرگذار کابینه امارت اسلامی داشتیم و دیدگاه ها خود را به صورت مکتوب ارائه نمودیم.»

عالمی بلخی گفت:«حقانی از برنامه ما استقبال نمود و وعده سپرد نشستی با مقامات عالی رتبه امارت اسلامی برگزار کند و در این زمینه تصمیم گرفته شود.»

معاون شورای علمای شیعه افغانستان از آمادگی جامعه تشییع برای همکاری با  امارت اسلامی طالبان خبر داد.

عالمی بلخی گفت:« برخی شایعات ناگوار از بروز ناآرامی و جنگی دوباره در بهار آینده در افغانستان خبر می دهند. به عقیده ما جنگ و خشونت به نفع مردم افغانستان و کشور نیست. از چهل سال جنگ در افغانستان آموخته ایم که جنگ جز خرابی، کشتار، مهاجرت و بی خانمانی چیز دیگری به همراه ندارد. جنگ باید متوقف شود! مردم افغانستان دیگر تحمل جنگ را ندارند و جنگ سالاران دیگر جایی بین مردم ندارند.»

معاون شورای علمای شیعه افغانستان تاکید کرد شایعه پراکنان جنگ و ناامنی باید به صلح، آرامش و برادری فکر کنند چون جنگ راه حل نیست و همه برای صلح و رفاه مردم افغانستان باید دست به دست هم بدهند.

عالمی بلخی گفت امارت اسلامی برای اجازه دادن به همه برای مشارکت در بیان عقاید و سهم گیری در حل مشکلات کنونی افغانستان باید انحصار گرایی را کنار بگذارد.

باید گفت با تسلط دوباره طالبان بسیاری از شهروندان کشور از جمله اقلیت های دینی و مذهبی از ترس انتقام از افغانستان گریخته اند.

امارت اسلامی علی رغم وعده تشکیل یک دولت همه شمول تاکنون اقدامی اساسی در این زمینه برنداشته و کابینه آنها کماکان یک جانبه و تک قومی باقی مانده است.

تمام امیدواری مردم افغانستان به ویژه اقلیت های دینی و مذهبی به فشار جامعه جهانی برای مجاب ساختن طالبان به احترام به حقوق آنها می باشد.  

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا