طالبان نسبت به ادامه حضور نظامیان خارجی در افغانستان هشدار داد
مقامات پنتاگون پس از شکست رایزنی های پنهانی با پاکستان و برخی از کشورهای آسیای میانه برای ایجاد پایگاه در کشورهای همسایه افغانستان برای ادامه فعالیت نظامی و جاسوسی در آخرین واکنش خبر از احتمال ادامه حضور در افغانستان را مطرح کردند.
طالبان در واکنش به انتشار گزارشهایی در باره احتمال حضور نظامیان آمریکایی و ترکیه ای در فرودگاه کابل اعلام کرد که حضور نظامیان خارجی تحت هر عنوانی که باشد پذیرفته شده نیست .
این گروه هشدار داده است، با کسانی که بخواهند به بهانه تامین امنیت فرودگاه کابل و مکانهای دیپلماتیک در افغانستان باقی بمانند، برخورد جدی خواهد کرد و این گروه به آنها به دیده اشغالگر نگاه خواهد کرد.
براساس گزارشی که در رسانه ها منتشر شد نیروهای ترکیه پذیرفته اند در صورتی که ناتو هزینه حضور این نیروها را به عهده بگیرد ،آنها آماده تامین امنیت فرودگاه کابل خواهند بود.
از طرف دیگر معاون پنتاگون در کنگره از آمادگی نیروهای آمادگی برای بازگشت به افغانستان در پی پیشروی نیروهای طالبان و احتمال سازماندهی دوباره القاعده خبر داد.
«رونالد مولتری» گفته است که امکان دارد القاعده باردیگر ظاهر شده و به آمریکا حمله کند و به همین دلیل سازمانهای اطلاعاتی این کشور فعالیت گروههای ترویستی و القاعده را زیر نظر دارند.
«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو هم بتازگی گفته است که فرودگاه کابل و زیرساختهای حیاتی دیگر در افغانستان، برای جامعه جهانی مهم است.
وی جمعه شب گذشته در یک نشست خبری در بروکسل تأکید کرده است که این زیر ساختها برای ادامه حضور دیپلماتیک تمامی کشورها در افغانستان و نیز برای انتقال کمکهای توسعهای اهمیت دارد.
دبیرکل ناتو خاطرنشان کرد که ما با اعضای ناتو درباره حفاظت از زیرساختهای مهم مانند فرودگاه کابل کار می کنیم.
به گفته وی ،ناتو از این کار حمایت خواهد کرد و اکنون این را بررسی می کنیم که ناتو چگونه می تواند بخشی از این تلاشها باشد.
«وال استریت ژورنال» نیز در گزارشی نوشت که تا چند روز آینده رئیس جمهوری آمریکا با نخست وزیر ترکیه در باره تأمین امنیت فرودگاه کابل توسط ترکیه دیدار و گفتوگو می کند.
پیش از این رسانههای غربی از تلاش آمریکا برای چانه زنی با کشورهای آسیای میانه از جمله تاجیکستان و ازبکستان و پس از آن با پاکستان برای ایجاد پایگاه نظامی در این کشورها خبر داده بودند.
اماحضور نظامی آمریکا در کشورهای آسیای میانه از طرف مقامات روسی رد شد و آنها گفتند که تاجیکستان و ازبکستان گفته اند که آمریکا این موضوع را با آنها در میان نگذاشته و قانون اساسی ازبکستان نیز اجازه نمی دهد که آمریکا در این کشور پایگاه نظامی بسازد.
پس از آن، گزارشها و خبرها بر ایجاد پایگاه نظامی آمریکا در منطقه پشتونستان پاکستان متمرکز شد .
مقامات پاکستانی و رسانه های این کشور با تائید سفر پنهانی سازمان سیا به پاکستان ،به نقل از وزیر خارجه پاکستان ،احتمال دادن پایگاه نظامی به آمریکا در این کشور را به شدت رد کرد.
اکنون به نظر می رسد که آمریکا از یافتن جای پای در همسایگی افغانستان ناامید شده و تلاش می کند حضور نظامی خود در افغانستان را به بهانه های مختلف ادامه دهد.