وزارت امر به معروف و نهی از منکر امارت اسلامی اعلام کرد زنانی که در اداره جات دولتی کار می کنند باید خود را به طور کامل بپوشنند حتی اگر لازم باشد با کمپل این کار را انجام دهند.
براساس اعلام این وزارت زنان در صورت تخلف مشاغل خود را از دست خواهند داد.
این در حالی ست که از با تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، زنان از کار و تحصیل منع شده اند. طالبان با اینکه اعلام کرده اند با فراهم شدن شرایط از جمله دفاتر و محل های کاری مجزا به زنان اجازه کار و فعالیت خارج از خانه را می دهند، تاکنون در این زمینه اقدام خاصی نکرده اند.
وزارت امر به معروف و نهی از منکر امارت اسلامی اما روز گذشته اعلام کرد زنان بدون پوشش کامل نباید به سر کار بروند و در صورت عدم رعایت این دستور العمل ممکن است مشاغل خود را از دست بدهند.
طالبان که در دور اول خود از سال 1996 تا 2001 قرائت های سختگیرانه خود از اسلام را در جامعه افغانستان تطبیق می کرد اکنون نیز گوشه هایی از این رفتارهای خشونت آمیز را به ویژه در قبال زنان از خود نشان داده اند.
دلیل صدور دستور العمل تازه طالبان در مورد حجاب به طور دقیق اعلام نشده چون بیشتر زنان در افغانستان در بیرون از منزل حداقل با یک شال سر خود را می پوشانند.
محمد صادق عاکف مهاجر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، در این مورد به خبرگزاری فرانسه گفت زنان باید حجاب را به روشی که خودشان می خواهند رعایت کنند.
سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان در پاسخ به سوال اجبار زنان به پوشیدن سرتا پای شان با برقعه که طالبان در دور اول خود آن را اجباری ساخته بود، اظهارات مشخصی نداشت.
وی افزود زنان باید به طور کامل خود را بپوشانند و استفاده از نوع حجاب بستگی به خود آنها دارند و می توانند حتی با یک کمپل به طور کامل خود را بپوشانند.
در دور اول حکومت طالبان، عادات و رفتار و پوشش مردم روز به روز چک می شد؛ لباس های غربی ممنوع شده بود، مردان باید ریش می گذاشتند و هنگام نماز اگر کسی کوتاهی می کرد شلاق می خورد.
انتظار می رفت طالبان در دور دوم حکومت خود تغییراتی اساسی تر کرده باشند و ملایم تر شده باشند اما تطبیق قوانین سختگیرانه مانند منع موسیقی در جامعه و منع پخش فیلم هایی که زنان در آنها نقش آفرینی کرده اند در تلویزیون ها نشان داد طالبان تغییری خاصی نکرده اند.
اکنون امارت اسلامی دستورالعمل های ملی کمی صادر کرده و بیشتر قوانین و دستور العمل ها در سراسر کشور توسط مقامات محلی طالبان صادر می شود که اغلب مبتنی بر رسم و رسومات سنتی در مناطق محافظه کار می باشد.