طالبان به منظور اقدام علیه گروه داعش، به دولت پیشنهاد آتش بس می دهد
این تصمیم در جلسه مشورتی برخی از فرماندهان طالبان که در مکانی نامعلوم گردهم آمده بودند، گرفته شده است.
به نظر می رسد که پیشنهاد آتش بس که هنوز تایید نهایی اش را نیز نگرفته است، تازه ترین اقدام گروه طالبان برای تثبیت خود به عنوان اولین خط دفاعی علیه گروه داعش در افغانستان می باشد. گروه داعشی که گفته می شود هم اکنون در تلاش برای تاسیس پایگاه خراسانش در ولایت ننگرهار است. همچنین براساس گزارش ها، علاوه بر فعالیت برخی اعضای مخفی ولی آماده این گروه در کابل و راه اندازی حملات مرگبار، رد پای این گروه در ولایت های زابل و غزنی نیز دیده شده است.
از سویی دیگر، گفته می شود که اوایل سال جاری گروه طالبان برای مهار داعش در افغانستان و منطقه با روسیه مذاکرات مخفیانه ای نیز داشته است، و خواستار این کشور در این امر شده بود. این گروه همچنین پیشنهاد مشابهی را در جریان تلاش های گروه همکاری های چهارجانبه به چین نیز داده بود.
در همین حال، گروه طالبان هفته گذشته با انتشار بیانیه مبنی بر حمایت از پروژه های عام المنفعه و تامین امنیت این پروژه ها، تعجب جامعه جهانی را برانگیخت.
طالبان سه شنبه هفته گذشته و یک روز پس از آغاز کار ساخت خط آهن افغانستان- ترکمنستان، در بیانیه ای نوشت: که این گروه تمامی پروژه های ملی که به نفع مردم افغانستان می باشد و سبب توسعه و خوشبختی افغانستان می گردد را حمایت می کند.
این گروه همچنین در بیانیه اش به مبارزانش دستور داده بود تا در تامین امنیت تمامی پروژه های ملی که به سود کشور و اسلام می باشند، کمک کنند.
این بیانیه در حالی از سوی طالبان صادر می شود که این گروه همچنین در حال تهیه طرح پیشنهادی برای اجرای آتش بس علیه نیروهای امنیتی در مناطقی که حضور گروه داعش در آن تایید شده، می باشد.
پیشنهاد آتش بس برای تمرکز علیه گروه داعش، هفته گذشته توسط یک مقام ارشد استخباراتی طالبان به نام «ابوجندال» مطرح و طی یک جلسه نظامی فرماندهان فعال طالبان در افغانستان و یا مستقر در پاکستان مورد بحث قرار گرفت.
یک شخص نزدیک به ابوجندال که در شهر کراچی پاکستان مستقر است، گفت “تقریبا تمامی اعضای اشتراک کننده در این جلسه از طرح پیشنهاد شده استقبال کردند.”
وی افزود که رهبران گروه طالبان مستقر در شهر کویته پاکستان و یا اطراف آن نیز در جریان موضوع قرار گرفته اند و بزودی تصمیم خواهند گرفت که این طرح پیشنهادی را از طریق دفتر سیاسی این گروه در قطر منتشر کنند و یا خیر.
گفتنی است که رهبران طالبان در این خصوص بسیار محتاط بوده اند تا طرح پیشنهاد آتش بس شان با نیروهای امنیتی در مناطق با حضور گروه داعش، به منزله توافقنامه صلح با دولت افغانستان محسوب نگردد؛ در غیر اینصورت با مخالفت شدید برخی فرماندهان نظامی فعال در افغانستان مواجه خواهد شد.
گروه طالبان همواره اعلام کرده است که تا زمانی که نیروهای خارجی در افغانستان حضور دارند، توافقنامه صلح را نخواهد پذیرفت. در حال حاضر، 13 هزار سرباز نیروی ناتو به شمول 9800 سرباز آمریکایی در افغانستان حضور دارند.
پیشنهاد آتش بس همچنین شامل هیچ گونه عملیات نظامی هماهنگ شده علیه گروه داعش نیست، بلکه بیشتر در نظر دارد تا تفاهمی میان نیروهای امنیتی افغانستان و شبه نظامیان طالبان باشد که در مناطق با حضور داعش علیه یکدیگر حمله نکنند.
به احتمال زیاد این پیشنهاد آتش بس اگر از سوی رهبران طالبان تایید گردد و از سوی دولت افغانستان نیز قبول شود، در ولایت ننگرهار اجرایی می شود، زیرا گروه داعش عمدتا در این ولایت حضور دارد. لازم به ذکر است که پیش از این نیز بارها نیروهای امنیتی افغانستان و شبه نظامیان طالبان با همکاری متنفذین و بزرگان قومی در مناطقی از ولایت ننگرهار توانسته اند تا علیه گروه داعش اقدام نمایند.
همچنین، هواپیماهای بی سرنشین نیروهای خارجی در این ولایت نیز هنگام راه اندازی حملات علیه مواضع داعش، شبه نظامیان طالبان را هدف قرار نداده اند.