اقتصادِتیتر یک

شورای عالی اقتصادی افغانستان، طرزالعمل حمایت از صنعت داخلی را تصویب کرد

 

مسئولان اتاق تجارت و صنایع افغانستان تصویب این طرز العمل را یک گام موثر در راستای رشد تولیدات داخلی و افزایش صادارت عنوان کردند.

خان جان الکوزی، معاون اتاق تجارت و صنایع افغانستان امروز دوشنبه در یک نشست خبری گفت که حمایت از صنعت داخلی گامی موثر در راستای خودکفایی و تولیدات داخلی است.

وی از دولت خواست تا به سایر چالش‌های فرا‌رُوی سرمایه‌گذاری در کشور توجه کرده و امنیت تاجران و سرمایه‌گذاران را تأمین کند.

طرزالعمل حمایت از سرمایه گذاران از سوی ریاست گمرکات وزارت مالیه با همکاری اتاق تجارت و صنایع و وزارت تجارت و صنایع به شورای عالی اقتصادی ارائه شده بود که مورد تأئید این شورا قرار گرفته و تصویب شد.

این طرز العمل در حالی تصویب می شود که برخی از کارشناسان اقتصادی می گویند که در سال گذشته حدود 2 هزار کارخانه ورشکسته شد.

معاون اتاق تجارت و صنایع، مالیات و بیلانس زیاد را از جمله چالش‌های فرا‌رُوی تاجران و صنعت‌گران عنوان کرد و افزود که در چنین شرایطی افزایش مالیات و بیلانس برای تاجران و سرمایه گذاران یک چالش جدی محسوب می شود.

آقای الکوزی ادامه داد که این قوانین دشوار شاید برای کشوری مثل امریکا نیز مناسب نباشد.

اعمار سردخانه 10 هزار تُنی

مسئولان اتاق تجارت و صنایع می گویند که به زودی یک سرد خانه‌ ی 10 هزار تُنی میوه در فرودگاه بین المللی کابل ایجاد خواهد شد که فرمان آن از سوی رئیس جمهوری ارائه شده است.

خان جان الکوزی، هدف از ایجاد این سرد خانه را افزایش صادرات میوه خواند و از دولت خواست تا چنین سردخانه‌های را در فرودگاه‌های ولایت هرات، بلخ و قندهار نیز ایجاد نماید.

معاون اتاق تجارت و صنایع افغانستان تأکید کرد: اگر به سکتور خصوصی و اقتصاد کشور توجه نشود، جنگ خاتمه نمی‌یابد، زیرا تا زمانی که مردم از حوزه اقتصادی رُشد نکند، همچنان دنبال جنگ خواهد بود.

الکوزی در اخیر سخنانش از دولت خواست تا قوانین تجاری و سرمایه‌گذاری را سهل بسازد تا سرمایه‌گذاران بتواند با خیال آسوده فعالیت کنند.

در همین حال، آذرخش حافظی قطع کمک‌های جامعه جهانی را سقوط اقتصاد افغانستان خواند و افزود: اگر کمک‌های جامعه جهانی به افغانستان قطع شود، این کشور به یک بحران عظیم دچار خواهد شد.

حافظی تأکید کرد: اکنون 40 درصد نیروی کشور بیکار است که خود یک بحران محسوب می‌شود و دولت باید راه‌های بهتری را برای پیشرفت اقتصاد کشور بیاید، نه اینکه با مالیات زیاد اقتصاد کشور را خراب‌تر از پیش بگرداند.

اگاهان امور اجتماعی نیز بر این باورند که بیکاری و فقر عامل اصلی ناامنی در کشور است و از سوی دیگر ناامنی باعث شده است که در سال گذشته بیش از 200 هزار تن کشور را ترک کند و به کشورهای اروپایی درخواست پناهندگی بدهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا