سیاستِتیتر یک

شهروندان: پروسه صلح پشت دروازه‌های بسته پذیرفتنی نیست

محمد ابراهیم عاصم، رییس شورای مردمی مرکز روز دوشنبه، 9 حمل طی در یک گردهمایی در کابل که به خاطر پروسه صلح برگزار شده بود گفت: پروسه صلح پشت دروازه‌های بسته، پذیرفتنی نیست.
آقای عاصم همچنین افزود: مردم افغانستان صلح فرمایشی و دستوری نمی‌خواهند و امریکا و جامعه جهانی نباید به خاطر ۲ هزار نیروی خارجی سرنوشت ۳۵ میلیون جمعیت افغانستان را به نام پروسه صلح و توافق با گروه طالبان معامله کنند.
او ادامه داد که تعدادی معامله گر که از کرسی‌های بلند حکومتی پایین آمده‌اند و مورد اعتماد مردم افغانستان نیستند، خواهان حکومت موقت در حالیکه حکومت موقت، به نفع مردم نیست.
شمس الوطن استاد دانشگاه که یکی از سخنران این مجلس بود نیز گفت: هرگز به جهانیان اجازه نمی دهیم پشت پرده با سرنوشت مردم افغانستان معامله صورت بگیرد.
او گفت، نظام کنونی، دستاورد، چهل سال، قربانی مردم افغانستان است.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد که نظام کنونی توسط خون میلیون ها شهید تشکیل شده است.
او گفت که صلح با عزت و صلحی که متضمن تامین حقوق اقلیت قومی و صلحی که مردم را به همدیگر وصل کند، خواست مردم افغانستان است.
ظهیر سعادت، نماینده پیشین مردم پنجشیر در ولسی جرگه نیز گفت: عدم توجه به پروسه صلح، منجر به اشتباهات خواهد شد که قابل جبران نخواهد بود.
ظهیر علاوه کرد: نسخه ای پروسه صلح را که خلیل زاد، آمریکا و شرکای بین اللمللی به ملت افغانستان، ارایه کردند، قابل قبول نیست.
او گفت: کسانیکه خواهان حکومت انتقالی هستند کسانی اند که به وعده های چرب و نرم خلیلزاد، وابسته شده اند.
ظهیرعلاوه کرد: طرح حکومت انتقالی، در حقیقت فروپاشی نظام کنونی است. تقسیم قدرت 50 درصد به طالبان و 50 درصد مطلق به جمهوریت، پذیرفتنی نیست واحزاب و گروه های مختلف باید از طرح های متفرقه، اجتناب کنند.
سمیه قادری فعال جامعه مدنی نیز گفت: مردم افغانستان خواهان صلح با عزت هستند و پروسه صلح پشت دروازه های بسته برای مردم افغانستان، پذیرفتنی نیست.
این نشست در حالی برگزار می‌شود که قرار است حدود یک ماه دیگر، نشست استانبول برگزار شود و نمایندگانی از حکومت، گروه طالبان، ایالات متحده امریکا و برخی از کشورهای منطقه حضور خواهند داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا