سیستم دفاع هوایی در فرودگاه کابل فعال شد
به گفته این نهاد، این سیستم در”دفع موشکها در جهان بر اساس تجربه سودمند ثابت شده است.”
وزارت دفاع که مسئولیت راه اندازی و مدیریت این سامانه دفاعی را به عهده دارد درباره آن جزئیات بیشتر ارائه نکرد.
اما وزارت داخله گفته که بخش امنیتی و نیروهای امنیتی و دفاعی، “به قیمت جانهایشان آماده دفاع از مردم و کشورشان هستند. این سیستم نیز برای تطبیق همین هدفها ایجاد میشود.
قبل از این مدیریت فرودگاه کابل به نیروهای ناتو به فرماندهی آمریکا مربوط می شد و این کشور از سامانهٔ ضدموشک، ضد توپ و ضد خمپاره سی آر اِ آم ( C-RAM ) استفاده میکرد.
با آغاز خروج نیروهای خارجی از افغانستان چانه زنی بر سر تامین امنیت فرودگاه کابل میان اعضای کشورهای ناتو ادامه داشت و دیروز رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه تایید کرد نظامیان این کشور حفاظت از فرودگاه بینالمللی کابل را پس از خروج نیروهای ناتو از افغانستان برعهده خواهد گرفت.
به گزارش رسانههای ترکیه، آقای اردوغان گفت در گفتگوها با ناتو و آمریکا مشخص شده که ما کدام مسئولیتها را برعهده خواهیم گرفت، و ما این گام را به بهترین صورت خواهیم گرفت.
امنیت فرودگاه کابل برای تداوم فعالیت سفارتها و نمایندگیهای بین المللی حیاتی است، در حالی که اخیرا ارتش افغانستان در برابر پیشرفتهای طالبان، بدون مقاومت جدی از بیشتر از ۱۵۰ ولسوالی عقب نشینی کردهاند.
ترکیه از سال ۲۰۱۳ در کار تامین امنیت این فرودگاه همراه با سربازان آمریکایی و ناتو فعال بوده است.
گروه طالبان قبلا گفته است که به تمام دیپلماتها و کارمندان موسسات غیردولتی در افغانستان اطمینان میدهد که مورد حمله قرار نخواهند گرفت اما حضور نیروی نظامی هیچ کشور خارجی را قبول نخواهد کرد.