برگزیده هاسیاستِتیتر یک

سرور دانش: حکومت هیچگاه در مورد آزادی بیان موضع منفی نداشته‌است

سرور دانش که شام روز گذشته چهارشنبه 11 ثور 1398، اول می 2019، در محفل گرامیداشت از روز جهانی آزادی مطبوعات و اولین سالگرد شهادت ده خبرنگار حادثه شش درک کابل، در سفارت بریتانیا در کابل سخن می‌گفت، افزود رسانه گری ضمن آنکه یک کار مقدس و هدف آن بلند رفتن میزان دانایی و آگاهی مردم است، «”یک نوع مبارزه در راه آزادی و دموکراسی» نیز هست.

 دانش آزادی بیان را نماد وجود دموکراسی و آزادی در جامعه ونقطه مقابل استبداد و خودکامگی خوانده گفت نظام های دیکتاتوری و خودکامه به هیچ صورت آزادی را بر نمی تابند.

معاون رئیس جمهور گفت که آزادی بیان در افغانستان نیز فراز و فرودهای زیاد داشته است.

وی با اشاره به اینکه در گذشته های دورتر خبرنگاران افغانستان در خط مقدم صفوف مبارزات سیاسی قرار داشتند افزود ما در شرایط کنونی افغانستان نیز در صف مبارزه قرار داریم؛ مبارزه با افراط گرایی، مبارزه با تحجر و تعصب و مبارزه با تروریزم و در خط مقدم این مبارزه طاقت فرسا خبرنگاران ما قرار دارند.

وی خشونت و نا امنی، مشکلات ناشی از عدم دسترسی به اطلاعات، مشکلات اقتصادی رسانه ها و عدم رعایت حقوق و امتیازات خبر نگاران ازسوی مالکان رسانه را از چالش های اساسی فراروی فعالیت مطبوعات و رسانه گران کشور خواند.

معاون رئیس جمهور اما در باب موقف دولت افغانستان در مورد آزادی بیان و مطبوعات گفت حکومت افغانستان هیچ گاه به طور عمدی موقف منفی نداشته است ولی ما منکر برخی از کاستی ها در این مورد و یا برخوردهای نادرست برخی از نهادها یا افراد دولتی نیستیم اما از نگاه پالیسی‌ها و رویکردهای اصلی و اجراآت رسمی همواره طرفدار جدی آزادی بیان و رشد رسانه ها بوده ایم.

دانش، روند تکاملی قانونگذاری در حمایت از آزادی بیان و رسانه ها؛ تأسیس کمیته مشترک مصونیت حکومت و خبرنگاران برای تعقیب قضایای خشونت علیه خبرنگاران؛ حمایت از صندوق حمایت از خبرنگاران و تقویت آن، تصویب قانون دسترسی به اطلاعات و تأسیس کمیسیون مستقل دسترسی به اطلاعات را به عنوان بخش از اقدامات حکومت در حمایت آزادی بیان و آزادی مطبوعات برشمرد.

وی از اراده قاطع حکومت در حمایت از آزادی بیان و حمایت از رسانه های آزاد خبرداده گفت آزادی بیان محصول مبارازت آزادیخواهانه مردم افغانستان است و به همین جهت است که آزادی بیان در همه حالات حتی در سرنوشت ساز ترین موضوع یعنی مسأله صلح با مخالفان دولت، خط سرخ حکومت و مردم ما است و نباید به هیچ کس اجازه داده شود که به آزادی های مردم و رسانه ها تعرض صورت بگیرد.

 جایس لیور، شارژدافیر سفارت بریتا در کابل، نیز ضمن گرامی داشت از روز جهانی آزاد مطبوعات، از کارکرد حکومت افغانستان در زمینه حمایت از آزادی بیان و مطبوعات آزاد به نیکی یادکرد و بر ادامه همکاری دولت بریتا در حمایت آزادی بیان و آزادی مطبوعات در افغانستان تأکید کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا