سربازان فقیر افغانستان مهماتشان را به دلالان آهن می فروشند

رویترز در این گزارشش نوشته است که افشای این موضوع نشان دهنده سواستفاده و فساد گسترده در افغانسستان می باشد که حتی درون صفوف نیروهای امنیتی افغانستان نیز نفوذ کرده است. این شاید یکی از اصلی ترین دلایلی باشد که نیروهای امنیتی افغانستان در مقابله با شورشیان طالبان تاکنون ناکارآمد بوده اند.
یکی از خریداران و دلالان آهن و فلز در گفتگو با رویترز گفت “اگر سربازان به اندازه کافی مرمی برای فروش نداشته باشند، آن وقت است که آنها با فیرهای هوایی، هر چقدر که فلز دلالان نیاز داشته باشند برایشان فراهم می کنند.”
یکی از فرماندهان نیروهای امنیتی در ولایت هلمند می گوید “تقریبا از هر 10 سرباز، دست کم 8 سرباز این کار را انجام می دهد، و اصلی ترین دلیل آنها، معاش و رخصتی بسیار کم می باشد.
لازم به ذکر است که ولایت هلمند از جمله ولایت های بسیار ناآرام کشور پس از پایان یافتن ماموریت نظامی نیروهای خارجی در افغانستان تاکنون بوده است. شورشیان طالبان تاکنون چندین بار توانسته برخی مناطق کلیدی این ولایت را برای ساعات و یا حتی روزهایی به تصرف بگیرند.”
وزارت دفاع آمریکا تنها در جریان سال 2015 تقریبا 300 میلیون دالر در بخش افزایش توانایی نیروهای امنیتی افغانستان مصرف کرده است. دولت اوباما هم اکنون تمام تمرکزش را بر روی آموزش و دادن مشوره به نیروهای امنیتی افغانستان محدود کرده است. استراتژی دولت آمریکا این است که از طریق دولت متخب مردمی در افغانستان بتواند علیه القاعده و دیگر گروه های تروریستی اقدام بکند.
بازرس ویژه پنتاگون در تحقیقی در ماه فبروری سال 2016 دریافته است که شبکه لوجستیک افغانستان ناکارامد و غیرقابل اعتماد است. این نقص در نظام نیروهای امنیتی افغانستان سبب شده است که هم اکنون طالبان بیش از هر زمان دیگری بیشترین منطقه را تحت تصرف خود داشته باشد.
در اواخر ماه جون، آمریکا و متحدانش در سازمان ناتو بار دیگر تعهد خودشان را تازه کردند و قرار شد تا حمایت کاملی از نیروهای امنیتی افغانستان انجام دهند. این کشوران در حالی به ادامه تعهداتشان وعده دادند که گزارش های زیادی تاکنون منتشر شده، که بسیاری از نیروهای امنیتی افغاستان تنها روی کاغذ هستند و وجود خارجی ندارند. به این سربازان در افغانستان، سربازان خیالی می گویند.