دیدگاه هاسیاست

سال گذشته ۲۰ هزار نفر به سرطان مبتلا شده و ۱۵ هزار جان باخته‌اند

داکتر فدامحمد پیکان معین عرضه‌ی خدمات صحی وزارت صحت عامه، امروز در «سمپوزیم ملی سرطان سینه» در کابل، گفت که پس از بیماری‌های قلبی، سرطان دومین عامل اصلی مرگ‌ومیر در جهان به شمار می‌رود. آقای پیکان گفت: «سرطان بعد از امراض قلبی، دومین علت مرگ‌ومیر در جهان است. در سال ۲۰۱۸ میلادی، بیش از ۱۸ میلیون انسان به سرطان‌های گوناگون مبتلا گردیدند که در این میان ۱۰ میلیون آن جان‌های خود را از دست داده‌اند.»

معین عرضه‌ی خدمات صحی وزارت صحت عامه هم‌چنین افزود: «در افغانستان ۳۰ الی ۴۰ هزار افغان، به امراض سرطانی مبتلا هستند که تنها در سال ۲۰۱۸ میلادی، ما شاهد ۲۰ هزار واقعه جدید سرطان در کشور بودیم که با تأسف بیش از ۱۵ هزار آن، جان‌های‌شان را از دست داده‌اند.»

وزارت صحت عامه می‌گوید که شایع‌ترین نوع سرطان در افغانستان، سرطان معده، روده، جوف دهن و پروستات در مردان و در زنان سرطان سینه می‌باشد. به گفته‌ی این وزارت، در سال ۲۰۱۸ میلادی، بیش از سه‌هزار زن به سرطان سینه مصاب شده و بیش از یک‌هزار و هفت‌صد تن آنان، جان‌شان را از دست داده‌اند.
با این‌حال، وزارت صحت عامه می‌گوید که سمپوزیم ملی سرطان سینه، به منظور معیاری ساختن خدمات تشخیص و تداوی سرطان سینه، با حضور متخصصان داخلی و خارجی و شماری داکتران از تمام ولایات کشور راه‌اندازی شده است. به گفته‌ی این وزارت، در این سمپوزیم، متخصصان شرکت‌کننده داشته‌های‌شان را در پیوند به تداوی و چگونگی مبارزه با این بیماری در کشور ارایه می‌کنند.

فدامحمد پیکان می‌گوید که برگزاری این سمپوزیم به بلندبردن سطح آگاهی مردم و کاهش مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های سرطانی به ویژه سرطان سینه کمک خواهد کرد. آقای پیکان گفت: «عدم آگاهی مردم از علایم سرطان‌ها به ویژه سرطان سینه و اشتباهات در تشخیص این امراض از جمله عوامل عمده‌ی پیشرفت امراض سرطان می‌باشند.»

هم‌چنین شینکی کروخیل عضو پیشین مجلس نمایندگان که خود او نیز در گذشته مبتلا به سرطان سینه بود، تشخیص زود هنگام سرطان سینه را برای تداوی آن با اهمیت توصیف کرده است. او گفته که بلندبردن سطح آگاهی مردم در باره‌ی علایم سرطان سینه، به کاهش واقعات این بیماری کمک خواهد کرد.

با این‌حال، وزارت صحت عامه می‌گوید برای تشخیص و تداوی بیماری‌های سرطان در کشور، بخش‌های تشخیص و تداوی این بیماری‌های سرطانی را در شفاخانه‌های جمهوریت، استقلال، صحت طفل اندارگاندی و مرکز هستوپتالوژی یا تشخیص امراض سرطانی در لابراتوارهای مرکزی کابل ایجاد کرده است. هم‌چنان این وزارت در نظردارد تا دو باب مرکز صحی تشخیص و تداوی بیماری‌های سرطانی را با ظرفیت ده بستر در ولایت‌های هرات و بلخ در سال جاری ایجاد نماید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا