رانیتیدین شاید برای کرونا مفید باشد
با جمع آوری داروی رانیتیدین و توصیه برخی از پزشکان به استفاده از فاموتیدین به عنوان داروی جایگزین سوالاتی در اذهان مردم دنیا به ویژه کسانی که سالهای سال از رانیتیدین به عنوان داروی رفع رفلاکس و زخم معده استفاده کرده بودند خلق شد.
سوالاتی نظیر عدم تشخیص وجمع آوری به موقع این دارو در صورت سرطان زا بودن آن، همزمانی دستور به جمع آوری این دارو با روزهای اولیه شیوع کرونا و جایگزینی این دارو به وسیله فاموتیدین.
از سویی هم برخی از پزشکان تاکید کرده اند که داروی فاموتیدین برای کرونا مفید است و این خود سبب شده بسیاری از مبتلایان به کرونا و حتی افراد از ترس ابتلا به کرونا این دارو را مصرف کنند.
برخی برداشت های تایید نشده می گوید جمع آوری رانیتیدین آن هم در زمان گسترش بیماری کرونا در کشورهای مختلف دنیا با ساخت برخی واکسن های ضد این بیماری بی ارتباط نیست: براساس این برداشت های غیررسمی و تا حدودی فردی اگر فاموتیدین برای کرونا مفید است، پس رانیتیدین باید مفید تر باشد.
به باور این عده شاید شرکت های داروسازی که اقدام به ساخت واکسن ضد کرونا کرده اند برای جلوگیری از ضررهای مالی و شاید هم کسب درآمدهای هنگفت ناشی از فروش واکسن در نوعی تبانی سبب جمع آوری داروی رانیتیدین شده باشند.
باید گفت بیماری همه گیر کرونا قریب به یکسال است که بشریت را درگیر خود کرده است و قربانیان زیادی گرفته است. از آن زمان تاکنون متخصصین داروهای زیادی را برای پیشگیری و یا درمان به شمول هیدروکسی کلروکین، اسلتامیویر، فاویپیراویر پیشنهاد داده اند که می توان گفت دو داروی ذکر شده آخر داروهای جدیدی هستند که به تازگی وارد بازار مصرف شده اند.
اما یکی از قدیمی ترین داروهای پیشنهاد شده برای کرونا داروی فاموتیدین است. این دارو جز داروهای معده و کاهش دهنده اسید معده می باشد.کاربرد اصلی آن در درمان زخم معده و گاستریت و رفلاکس معده است.
اما این دارو پیش از این یکی از کم مصرف ترین داروها در این زمینه بود چرا که مردم داروی رانیتیدین مصرف می کردند.
دارویی که طبق تحقیقات دانشمندان آمریکا سرطان زاست اما اثبات نشده است. در تاریخ 1 آوریل 2020 سازمان غذا و دارو آمریکا مصرف تمام اشکال دارویی رانیتیدین را به علت سرطانزا بودن ممنوع اعلام کرد.به خاطر وجود ماده ای به نام نیتروزامین که طبق تحقیقات به عمل آمده توسط آمریکا در رانیتیدین ماده ای به نام نیتروزامین وجود دارد که سرطان زا می باشد.
نکته قابل توجه اینجاست که رانیتیدین در همان ابتدای شیوع ویروس کرونا به دلیل سرطان زا بودن از تمام داروخانه های جهان جمع آوری و منسوخ شد. دارویی که ده ها سال مورد مصرف مردم بوده دقیقا همزمان با انتشار ویروس کرونا سرطان زا بودن آن مشخص شد.