سیاست

در سه ماه حتی یک قانون هم پاس نمی شود

برخی نمایندگان با انتقاد تند از غیبت غیر ضروری نمایندگان خواستار تعدیل اصول وظایف داخلی مجلس هستند؛ اما برخی دیگر تاکید دارند حضور و غیاب نمایندگان باید از سوی هیات اداری جدی گرفته شود.

احمد شاه رمضان معاون دوم مجلس نمایندگان در نشست امروز چهارشنبه (24 میزان) ضمن انتقاد از عدم حضور نمایندگان خطاب به کمیسیون امنیت داخلی این مجلس گفت سه ماه می‌شود که این کمیسیون یک ماده قانون ثبت و احوال نفوس را آماده تصویب نکرده اند.

آقای رمضان گفت با این وجود نمایندگان هیات اداری را در خصوص غیبت خود در جلسات کمیسیون‌ها و نشست‌های عمومی مقصر می‌دانند.

اعتراض معاون دوم مجلس پس از آن مطرح شد که کمیسیون امنیت داخلی مجلس طرح تعدیل ماده 18 قانون ثبت و احوال نفوس که توسط یک فرمان تقنینی نافذ شده را به نشست عمومی امروز مجلس ارائه می‌کرد؛ اما عارف رحمانی عضو کمیسیون امنیت داخلی مجلس گفت جلسه مشترک دیروز روی این مورد به جمع بندی نرسیده و نیاز است تا یک جلسه مشترک دیگر نیز گرفته شود.

براساس اصول؛ کمیسیون‌های دایمی مجلس قوانین را پس از جمع نظریات کمیسیون‌ها در جلسات مشترک فقط جهت تصویب به نشست‌های عمومی ارائه می‌کنند.

با این وجود، میر رحمان رحمانی رییس مجلس نمایندگان به کمیسیون امور داخلی مجلس فرصت داد تا یک بار دیگر طرح تعدیل ماده 18 قانون ثبت احوال نفوس را در جلسه مشترک به بحث گیرد.

اما؛ غیر حاضری نمایندگان در نشست‌های عمومی و نشست کمیسیون‌ها به یک چالش جدی تبدیل شده است.
غلام حسین ناصری در نشست امروز مجلس پیشنهاد کرد که اصول وظایف داخلی مجلس باید تغییر کند و در مورد غیر حاضری نمایندگان تدابیر شدیدتر انظباطی اتخاذ گردد.

آقای ناصری با اشاره به این‌که غیر حاضری نمایندگان به شدت حیثیت مجلس را نزد مردم افغانستان خدشه دار کرده، افزود نمایندگان باید با تغییراتی مطابق معیارهای پارلمان‌های سایر کشورهای جهان در اصول وظایف داخلی، مجلس را فعال و کارا بسازند، در غیر آن، این مجلس هیچ کاری برای کشور انجام داده نمی‌تواند.

نهایتاً، میر رحمان رحمانی رییس مجلس نمایندگان بر جدی گرفتن تدابیر انظباطی توسط هیات اداری تاکید کرد.

آقای رحمانی به منشی‌های مجلس هدایت داد تا پس از این همه روزه فهرست نمایندگان غیر حاضر را از طریق رسانه‌ها به مردم افغانستان اعلام کنند تا مردم بدانند که نمایندگان شان در مجلس حضور دارند یا خیر.

این در حالی است که بر اساس آخرین گزارش بنیاد فیفا به عنوان ناظر بر اعمال شورای ملی، مجلس نمایندگان فقط در 5 نشست در شش ماه گذشته نصابش تکمیل بوده است.

حد نصاب مجلس در نشست‌های علنی هم 126 نماینده از مجموع 250 است. یعنی بیشتر نمایندگان در اکثر نشست‌های مجلس غیر حاضر بوده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا