سیاستِتیتر یک

درگیری لفظی پاکستان و آمریکا در سازمان ملل بر سر افغانستان

این مجادله لفظی میان نماینده های آمریکا و پاکستان در سازمان ملل متحد روز گذشته (جمعه) در جریان نشستی ویژه در مورد افغانستان و روابط این کشور با همسایه های آسیای میانه صورت گرفت.

جان سالیوان معاون وزیر خارجه آمریکا گفت که کشورش نمی تواند با پاکستان در حالی که به تروریستان پناهگاه امن می دهد کار کند. “پاکستان باید به این اقدام خود خاتمه دهد و به تلاش ها برای حل بحران افغانستان بپیوندد.”

ملیحه لودی نماینده پاکستان در سازمان ملل متحد اما گفت که افغانستان و شرکایش بخصوص آمریکا بجای انداختن تقصیر ناکامی ها به گردن دیگر، باید با چالش های داخلی افغانستان مقابله کنند.

خانم لودی گفت: “کسانی که فکر می کنند پناهگاه ها (تروریستان) در خارج از افغانستان است، باید یک بار دیگر واقع گرایانه بررسی کنند.”

این مجادله لفظی در حالی میان مقامات آمریکایی و پاکستان در سازمان ملل صورت می گیرد، که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا چندی پیش کمک های نظامی کشورش به پاکستان را تا زمانی که پاکستان اقدام جدی علیه تروریستان نکرده، به حالت تعلیق در آورد.

سالیوان در همین حال افزود: “رویکرد افغانی به رهبری افغان ها و مالکیت افغان ها و با حمایت قاطع بین المللی از نیروهای امنیتی افغانستان پیام واضحی را به طالبان خواهد فرستاد که پیروزی را در میدان نبرد بدست نمی آورند. راه حل سیاسی است و باید سیاسی باشد.”

او همچنین گفت: “در حالیکه تلاش های بسیاری از سوی دولت افغانستان برای شروع مذاکرات صلح بوده ایم، از سوی طالبان هیچ تمایلی در این خصوص دیده نمی شود. این باید تغییر کند.”

سالیوان بر تلاش های بین المللی برای منزوی کردن طالبان و قطع منابع درآمدی و تجهیزات آنها تاکید کرد.

خانم لودی نیز گفت که پس از 17 سال جنگ برای همگان واضح است که نه دولت افغانستان و نه گروه طالبان از راه نظامی پیروز میدان خواهند شد.

او افزود: “ادامه اتکاها به نیروی نظامی و افزایش درگیری ها بدون در نظر داشت یک استراتژی سیاسی و دیپلوماتیک تنها به افزایش خشونت ها می انجامد.

خلیل حکمت کرزی معاون سیاسی وزارت خارجه کشورمان که در نبود صلاح الدین ربانی در این نشست اشتراک کرده است، گفت: “خوشحالیم که الزامیت رسیدگی به مشکلات پناهگاه های تروریستان در منطقه بیش از پیش در نظر گرفته می شود.”

آقای کرزی افزود فرصتی پیش آمده تا تهدیدهای منطقه ای به شمول تهدید تروریسم، بی ثباتی و دیگر فعالیت های جنایی را به صلح، ثبات و ترقی تبدیل نماییم و این هدف افغانستان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا