دختران نباید از روند آموزشی کنار گذاشته شوند
گروه طالبان با انتشار بیانیهای از بازگشایی مکاتب در افغانستان خبر داد اما تنها از دانشآموزان پسر و معلمان مرد دعوت کرد از روز ۲۷ سنبله به مکاتب بروند. در این بیانیه اشارهای به دختران و معلمان زن نشده است.
وزارت معارف در اطلاعیهی اعلام کرد:« به اطلاع تمام مکاتب ابتدایی، لیسه و مدارس رسمی طبقه ذکور رسانیده میشود تا روند آموزشی خویش را سر از تاریخ ۲۷ سنبله آغاز کنند. بنا بر این تمامی استادان و شاگران طبقه ذکور باید به مکاتب خویش حاضر شوند.»
این بیانیه که روز جمعه ۲۶ سنبله منتشر شد تنها از «استادان و شاگران طبقه ذکور» خواسته است در مکاتب (مدرسهها) حاضر شوند.
در همین حال یونیسف اعلام کرده است از بازگشایی مکاتب دوره متوسطه پسران پس از ماهها تعطیلی در افغانستان استقبال میکند، اما میگوید که دختران نباید از روند آموزش کنار گذاشته شوند.
هنریتا فور، مدیر اجرایی یونیسف یا اداره حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، روز گذشته، (۲۶سنبله) در بیانیهای گفت از بازگشایی مکاتب در افغانستان پس از ماهها توقف استقبال میکند، اما از اینکه ممکن به بسیاری از دختران اجازه بازگشت داده نشود، ابراز نگرانی کرده است.
یونیسف از شرکای توسعهای خود خواسته است که از کودکان در افغانستان حمایت کنند.
همزمان، طالبان روز سهشنبه نام «وزارت زنان» را به وزارت « امر به معروف و نهی از منکر» تغییر داد.
طالبان رسما درباره چرایی عدم اشاره به دختران و زنان دانشآموز و معلم برای بازگشت به مکاتب یا تغییر نام وزارت زنان توضیحی نداده است.
قبلا طالبان اعلام کرده بود مشکلی با فعالیت اجتماعی یا درس خواندن زنان ندارند، اما باید این کارها در «چهارچوب شریعت اسلامی» باشد. این گروه افراطی همچنین اخیرا اعلام کرد مشکلی با حضور دانشجویان دختر ندارند، اما باید در دانشگاهها «تفکیک جنسیتی» انجام شود و مضامین درسی هم باید مورد بازبینی قرار گیرد.