رهبران طالبان روی موضوع میزان خطرناک بودن داعش دچار دو دستگی شده اند. گفته می شود دو تا سه هزار جنگجوی داعش با نزدیک به صد هزار نیروی طالب می جنگند. این در حالی ست که چین، روسیه و پاکستان بر طالبان به عنوان حاکمان تازه افغانستان فشار وارد می کنند.
تنها چند روز بعد تسلط کامل بر افغانستان، طالبان با تهدید روز افزون از سوی داعش شاخه خراسان در افغانستان روبرو شده اند.
داعش اینک با استفاده از همان روش هایی که قبلا خود طالبان استفاده می کرد یعنی تاکتیک های جنگ شهری رهبران طالبان را هدف قرار می دهد.
طالبان، به اصطلاح شاگران خدا، به داعش برای حمله به نمایندگان و رهبران دولت افغانستان مورد حمایت جامعه بین الملل تا خروج نیروهای امریکا و ناتو از افغانستان تکیه کرده بودند.
حمله انتحاری در میدان هوایی کابل درست در زمانی که کشورهای خارجی کارمندان خود و همکاران افغان خود را تخیلیه می کردند نشان داد که داعش شاخه خراسان توانایی انجام حملات خطرناک را دارند.
در تازه ترین مورد داعش یک سری از حملات را علیه نیروهای طالبان در جلال آباد انجام دادند.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان تهدید ناشی از شاخه محلی داعش را ناچیز جلوه داد. به گزارش رویترز فرماندهان طالبان اما زنگ خطر را برای خود به صدا در آورده اند.
این درست که داعش به اندازه کافی قوی نیست که منطقه ای را تصرف کند اما توان ایجاد تهدید را دارد.
براساس گزارش سازمان ملل جنگجویان داعش شاخه خراسان به دو تا سه هزار نفر می رسد در حالیکه طالبان نزدیک صد هزار جنگجو دارند.
طالبان بارها اعلام کرده اند که افغانستان تحت حاکمیت آنها به بهشت گروه های تروریستی نظیر القاعده و داعش تبدیل نمی شود. کارشناسان اما در این مورد مشکوک هستند.
روز گذشته نمایندگان کشورهای چین، روسیه و پاکستان با طالبان دیدار کردند. وزیر امور خارجه امریکا پس از این دیدار گفت وحدت نظر بین کشورهای جهان برای اعمال فشار بر طالبان وجود دارد به ویژه در مورد جلوگیری از تبدیل دوباره افغانستان به پایگاه گروه های تروریستی.