اجتماعیبرگزیده هاسیاست

داستان تلخ لیلا، یکی از صدها زن ایزدی ربوده شده توسط داعش

لیلا تعلو از جمله بسیار زنان ایزدی است که پس از ربوده شدن توسط جنگجویان داعش به عنوان برده به دیگران فروخته شد. او حالا پس از سال‌ها به مکان متروکه‌ای در شمال غربی عراق بازگشته که روزگاری علی‌رغم میل باطنی‌اش مجبور بود در آنجا زندگی کند.

لیلا سال ۲۰۱۴ ربوده و سرانجام به بردگی جنسی گرفته شد. او و همسرش به اجبار به اسلام گرویدند.

این تصمیم به خانواده لیلا اجازه داد تا مدتی به عنوان شهروندان درجه دوم به زندگی ادامه دهد. آنها در آن مدت برای «دولت اسلامی» مشغول کار شدند و عمدتا برای «مجاهدان خلافت» گله‌داری می‌کردند.

بسیاری از مردم تلاش کردند از آنجا فرار کنند. جنگجویان داعش در نهایت توانستند اغلب آنها را گرفته و به قتل برسانند. سربازان خلافت اجساد این افراد را در گودالی کم‌عمق دفن کرند؛ هنوز سفیدی استخوان‌ها زیر نور آفتاب به چشم می‌خورد.

پس از این کشتار لیلا به عنوان برده جنسی فروخته شد.

توجیه دینی برای برده‌داری جنسی

پژوهشگران ماجرای آدم‌ربایی‌های جنگجویان داعش، بردگی و تجاوز سیستماتیک به صدها زن و دختر یزدی را کنار هم گذاشته‌اند. بررسی‌ها نشانگر آن است که این برنامه در بالاترین سطح رهبری گروه برنامه‌ریزی شده بود. همچنین پژوهش‌های صورت گرفته تاکید می‌کنند که این تصمیم در تمامی ساختار سازمان به اجرا درآمده و برای آن از توجیه‌های دینی استفاده شده است.

ایل ویلی از کمیسیون عدالت و پاسخگویی بین‌الملل می‌‌گوید: «نمونه داعش برخلاف نمونه‌های دیگر است و در آن مبنای دینی مطرح است.»

از اسارت تا آزادی

لیلا نخست به یک پزشک عراقی فروخته شد و این پزشک سه روز بعد لیلا را به دوستی هدیه داد. او هشت ماه نزد عبدالله، جراح عراقی به سر برد و بخشی از مایملک او به شمار می‌‌رفت.

او بعدتر به قیمت ۶ هزاردلار به یک مرد سعودی فروخته شد که به عنوان پلیس مذهبی دولت اسلامی فعالیت می‌کرد. این مرد در خانه‌اش عملا تجارت برده‌‌های جنسی داشت و زنان را آنلاین خرید و فروش می‌کرد.

پس از اینکه بارها توسط این مرد مورد تجاوز قرار گرفت ، لیلا به یک مرد سعودی دیگر به نام ابوحمزه فروخته شد.

گفته شده که لیلا دوبار از او باردار شده و هر دو بار این مرد از او خواسته تا سقط جنین کند. این در حالی است که طبق قوانین دولت اصلامی سقط جنین حتی برای بردگان نیز امکان‌پذیر نیست. در تمام این دوران دشوار دو فرزند خردسال لیلا با او به سر می‌بردند.

۱۹ هزار دلار بهای آزادی

فرد بعدی موافقت کرد که با ۷۵۰۰ دلار رشوه او را آزاد کند. اما این به معنای ازدواج با یک جنگجوی داعشی دیگر بود.

سرانجام لیلا و فرزندانش توانستند با کمک قاچاقچیان با هزینه ۱۹ هزار و ۵۰۰ دلار توانستند از قلمرو دولت اسلامی بگریزند. هزینه این فرار توسط خانواده لیلا به قاچاقچیان پرداخت شده بود.

به گفته مقام‌ها و پژوهشگران کرد، از ۶۴۱۷ ایزدی که در حمله به ماه اوت ۲۰۱۴ به سنجار توسط جنگجویان داعش ربوده شدند، حدود ۳۵۰۰ نفر توانستند در سال‌های اخیر با پرداخت مبالغی به قاچاقچیان بگریزند.

بی‌خبری از وضعیت ۲۹۰۰ شهروند ایزدی

یکی از آنها خواهرزاده لیلا است. او به تازگی و در ماه فوریه توانست از دست جنگجویان داعش بگریزد.

از وضعیت بیش از ۲۹۰۰ ایزدی هنوز اطلاع دقیقی در دست نیست. ۱۳۴۴ زن و دختر ایزدی کماکان مفقود‌الاثر هستند.

پژوهشگرانی که در این زمینه تحقیق کرده‌اند بر این باورند که اکثر آنها جان خود را از دست داده اند. با این حال این گمانه هم وجود دارد که برخی از آنها هنوز در مناطق تحت کنترل شورشیان در سوریه، از جمله استان ادلب زندگی می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا