اجتماعیسیاست

داروی آزمایشی Remdesivir سریع‌تر بیماران کرونایی را درمان می کند

براساس گزارش اس‌تی‌ای‌تی که روز پنج‌شنبه نشر شد، شماری از بیماران مبتلا به کوید 19 که از داروی آزمایشی remdesivir استفاده کرده‌اند، سریع‌تر بهبودیافته و در مدت تنها چند روز از شفاخانه مرخص شده‌اند.

اس‎تی‌ای‌تی به نقل از پزشکی که این آزمایش را رهبری می‌کند، نوشته است: بیمارانی که در این آزمایش بالینی شرکت داشتند، همه از تب و بیماری شدید تنفسی رنج می‌بردند، اما پس از حدود یک هفته مراقبت بهبودیافته و از شفاخانه مرخص شدند.

داکتر کاتلین مولان، متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه شیکاگو که این آزمایش را رهبری می‌کند در ویدیویی که به دست اس‌تی‌ای‌تی رسیده، گفته: خبر خوب این که است اکثر بیماران ما از شفاخانه مرخص شده و تنها دو بیمار به دلیل ابتلا به بیماری کوید 19 تلف شده‌اند.

دانشگاه شیکاگو با نشر اعلامیه‌یی گفت این اطلاعات جزئی و ناتکمیل است و هنوز زود است آن را به عنوان دارویی قابل اعتماد بپذیریم.

کووید-19 بیماریی است که سبب سینه‌بغل و درد تنفسی حاد در بیماران می‌شود و تاکنون درمان دقیقی برای آن وجود ندارد. با این حال، موسسۀ ملی بهداشت چندین آزمایش درمانی و دارویی را راه‌اندازی کرده که یکی از آ‌ ها استفاده از remdesivir است.

این دارو که در ابتدا برای درمان بیماری ایبولا ساخته شده بود و روی بیماران ایبولا آزمایش شد، نتیجۀ آن کمتر موفقیت‌آمیز بود، با این حال، چندین مطالعۀ که روی حیوانات انجام شده است، نشان می‌دهد که این دارو می‌تواند از بیماری کرونا پیش‌گیری و بیماری‌های مانند سارس و مرس را درمان کند.

سازمان جهانی بهداشت در ماه فبروری اعلام کرد داروی remdesivir در برابر بیماری کوید-19 پتانسیل خاصی از خود نشان داده است. اس‌تی‌اس‌تی گفته به ویدیویی از گفت وگوی مولان و همکارانش دست‌یافته که در مورد آزمایش بحث می‌کردند. در این ویدیو گفته شده است بسیاری از بیماران وضعیت وخیم داشتند، اما پس از 6 روز اکثر آنان از شفاخانه مرخص شدند؛ به همین دلیل نیازی به درمان ده روزه نیست.

با این حال، در این آزمایش آن‌چه که به‌عنوان گروه کنترل خوانده می‌شود، شامل نبوده است، به همین دلیل مشکل است که بگوییم این دارو واقعاً به بیماران کمک می‌کند تا زودتر بهبود یابند.

آزمایش‌ها روی این دارو در ده‌ها مرکز درمانی دیگر نیز در حال انجام است. شرکت جلید که سازندۀ این داروست این آزمایش‌ها را روی 2400 تن که به بیماری نوع شدید کوید-19 مبتلا بوده‌اند و در 152 مرکز آزمایشی در سراسر جهان در حال مراقبت جدی بودند، انجام داده است.

این شرکت آزمایشگاه‌ها را نیز حمایت مالی می‌کند. هم‌چنان این دارو روی 1600 تن دیگر که مبتلا به بیماری نوع خفیف  کوید-19  اند، در 169 شفاخانه و مرکز درمانی سراسر جهان نیز در حال آزمایش است. جلید می‌گوید نتیجۀ‌ این آزمایش‌ها در آخر ماه جاری میلادی مشخص می‌شود.

شرکت جلید با نشر بیانیه‌یی گفت این شرکت از راه‌های درمان بیماری کوید-19 تا جایی آگاه است و نتیجۀ آزمایش‌ها با استفاده از اطلاعات تحقیقات ضدویروسی داروی remdesivir انجام می‌شود.

برای دست‌یابی به نتیجۀ‌ آزمایش باید کلیت داده‌ها مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد. گزارش‌های توصیفی هر چند تشویق‌کننده است، اما قدرت آماری لازم را برای تعیین خصوصیات ایمنی و اثربخشی داروی remdesivir به عنوان دارویی برای درمان کوید-19 به همراه ندارد.

منبع: سی‌ان‌ان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا