کمیتهی مصئونیت خبرنگاران افغان، از افزایش ۲۶ درصدی خشونت علیه خبرنگاران در افغانستان خبر داده است.
در گزارش سالانهی کمیتهی مصئونیت خبرنگاران که روز پنجشنبه (۱۶ دلو)، منتشر شده، آمده است در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۱۳۲ مورد خشونت علیه خبرنگاران در افغانستان ثبت شده است.
این رقم در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی که ۱۰۵ مورد بود، افزایش ۲۶ درصدی خشونت علیه خبرنگاران را نشان میدهد.
در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۷ مورد قتل، ۱۸ مورد زخمی، ۱۰ مورد لتوکوب، ۴۷ مورد تهدید، ۲۸ مورد بدرفتاری، توهین و تحقیر، ۱۳ مورد برخورد غیرقانونی توسط مالکان رسانهها، ۷ مورد اختطاف و ۲ مورد سرقت ثبت شده است.
بر اساس گزارش، طالبان و داعش مسئول بیشترین خشونتها و تهدیدات علیه خبرنگاران اند و مسئولان حکومتی هم در جایگاه دوم قرار دارند.
در گزارش آمده است که ماهیت تهدیدها و خشونتهای اعمالشده توسط مسئولان حکومتی، خفیف بوده؛ در حالی که تهدیدها و خشونتهای طالبان و داعش خشن و خونین بوده است.
نجیب شریفی، رئیس کمیتهی مصئونیت خبرنگاران افغان، گفته است: «افزایش چشمگیر حملات مستقیم و ترورهای زنجیره ای و هدفمند خبرنگاران در ختم سال ۲۰۲۰، وحشت و هراس گستردهای را میان خبرنگاران و رسانهها در افغانستان ایجاد کرده است. این حملات، قابلیت تولیدی رسانهها را کاهش داده و خودسانسوری را میان رسانهها و خبرنگاران افزایش بخشیده است.»
در گزارش همچنان آمده است که تاثیرات ناگوار اقتصادی ویروس کرونا، سبب افزایش چالشهای مالی رسانهها شده که به نوبهی خود ظرفیت رسانهها را در زمینهی تولید محتوا کاهش داده است. چالشهای مالی ناشی از کرونا، سبب شده تا دهها خبرنگار و کارمند رسانهای، وظیفهی خود را از دست بدهند.