اجتماعی

در هر پرواز، حدود 4 هزار دالر در ساعت اختلاس می شود

فرهاد عظیمی، عضو مجلس نمایندگان امروز (چهارشنبه) هنگام مراسم استجوابیه وزیران حج و اوقاف و ترانسپورت و معاون شرکت آریانا گفت که شرکت آریانا برای حمل و نقل حاجیان، هواپیمایی را ساعتی حدودی 8.5 هزار دالر کرایه کرده است اما در قرارداد بیش از 12 هزار دالر ذکر شده است.

آقای عظیمی افزود که در هر ساعت نزدیک به 4 هزار دالر به جیب های نامشخصی می رود، باید مشخص شود که این پول کجا می رود.

هیلی ارشاد، دیگر نماینده مجلس نیز چنین ادعایی کرد و اسنادی را به اعضای مجلس نمایندگان نشان داد.

خانم ارشاد افزود که شرکت هوایی آریانا علاوه بر یک فروند بوینگ، سه فروند توپولوف نیز کرایه کرده است که از نظر ایمنی، استندرد نمی باشد و ممنوع الپرواز است.

محمد عمر، معاون شرکت هوایی آریانا اما می گوید که همه هواپیماهای نوع توپولف ممنوع الپرواز نیست، فقط تعدادی از آنها این چنین است.

وی در مورد اختلاف قیمت های قراردادها نیز گفت که در بازار آزاد و تجارت هر لحظه قیمت ها بالا می رود و این قرارداد ممکن است برای تاریخ های دور تر باشد.

این سند مربوط به 13 جولای سال جاری بود.

وزارت حج و اوقاف چند ماه پیش روند انتقال حاجیان را به رقابت گذاشت و از بین شرکت های هوایی صافی، کام ایر و آریانا؛ شرکت هوایی آریانا با نازل ترین قیمت برنده شد.

شرکت هوایی آریانا هر مسافر را به صورت رفت و برگشتی با مبلغ 1045 دالر انتقال می دهد. بعد از گشایش پیشنهادها شرکت کام ایر این مبلغ را به 1000 دالر کاهش داد، اما قبول نشد.

مقام های وزارت حج و اوقاف و ترانسپورت گفتند که برنده نمودن شرکت کام ایر خلاف قانون تدارکات بود.

برخی دیگر از نمایندگان مجلس می گویند که روند رقابت شفاف نبوده و بدون نمایندگان شرکت های هوایی، وزارت ترانسپورت و حج و اوقات صورت گرفته است.

عنایت بابر فرهمند، نماینده مجلس می گوید که برخی از افراد و گروه ها در راس چنین برنامه هایی قرار دارند و از صلاحبت های خود سوء استفاده می کنند.

وی خاطر نشان کرد که ما خواهان تقویت شرکت هوایی آریانا هستیم ولی وقتی که توانایی ندارد این قرارداد باید با شرکت های خصوصی منعقد می شد.

رئیس جمهوری به منظور انتقال حاجیان کمیته ای را به ریاست داود سلطان زوی مشاور ارشد ریاست جمهوری تشکیل داد.

احمد بهزاد، عضو دگر مجلس گفت که مشاوران براساس قانون حق ندارند که قراردادی را عقد کند.

وی می گوید که وقتی این قراردادها به مشکلی بر بخورد، این مشاوران به نمایندگان مجلس پاسخگو نمی باشند.

ظاهر قدیر که ریاست مجلس را برعهده داشت گفت که مشاوری که صلاحیت ندارد و نخواهد داشت نباید چنین قراردادهایی را انجام دهد.

آقای قدیر تاکید کرد که چنانچه مشکلی برای انتقال زائران خانه خدا رخ دهد، وزیران حج و اوقاف و ترانسپورت و هوانوردی جوابگو خواهند بود.

گفتنی است که براساس برنامه های وزارت حج و اوقاف باید زائران از پانزدهم ماه رمضان حرکت می کردند اما تاکنون به دلیل نبود هواپیما از سفر بازماندند.

کشور عربستان سعودی نیز به خاطر این تاخیر روزی 10 هزار ریال (159 هزار افغانی) شرکت هوایی آریانا را جریمه خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا