سیاستِتیتر یک

جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا در سفری از پیش اعلام نشده وارد کابل شد

وی در حالی که با یک جت نظامی وارد کابل می شد، به خبرنگاران همراهش گفت: «بعضی از عناصر گروه طالبان علاقمند به گفتگو با دولت افغانستان شده اند.»

وی افزود: «شاید همه اعضای طالبان زیر یک چتر وارد مذاکره با دولت افغانستان نشوند، این امر همچنان بعید به نظر می رسد، اما برخی از عناصر این گروه علاقمندی خود را برای گفتگوها نشان داده اند.»

ماتیس خاطرنشان کرد: «در حال حاضر ما بدنبال آن هستیم که افغان ها خود تلاش های صلح را مالکیت و رهبری کنند.»

این گفته ها در حالی از سوی جیمز ماتیس مطرح می گردد، که پیش تر محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور نشست روند کابل اعلام کرد که افغانستان آماده پذیرش گروه طالبان به عنوان یک جناح سیاسی است.

در همین حال، تمامی مقامات کشور همواره عنوان کرده اند که درهای گفتگوهای صلح همیشه برای گروه طالبان باز می باشد.

از سویی دیگر، آمریکا در ماه اگست سال گذشته میلادی از استراتژی جدیدش برای افغانستان پرده برداشت، که در آن از افزایش نیروی نظامی و تجهیزات برای مبارزه علیه هراس افکنان به شمول طالبان خبر داده بود.

این در حالیست که بسیاری ها از استراتژی جدید دونالد ترامپ انتقاد کرده و گفتند که آمریکا با بیش از 150 هزار نیرو نتوانست در افغانستان به پیروزی برسد، چطور می تواند با تنها بیش از ده هزار تن به پیروزی دست یاید.

در همین حال، حتی بسیاری از تحلیل گران مفهوم واژه «پیروزی» در افغانستان را زیر سوال برده و می گفتند که پیروزی در افغانستان به چه معناست و چه شکلی دارد.

در حالیکه بسیاری از سران آمریکایی تاکنون هیپ پاسخی برای این انتقاد نداشتند، جیمز ماتیس گفت: «پیروزی واقعی چه شکلی دارد؟ پیروزی واقعی به آن گفته می شود که مردم افغانستان خود امنیت خود را تامین کنند، و حاکمیت قانون شان را با حمایت جامعه جهانی برای سال های پیش رو اجرا نمایند.»

او افزود: «تمامی این ها بخاطر این است که به یک آشتی سیاسی دست یافت، نه یک پیروزی نظامی.»

ماتیس تاکید کرد: «پیروزی واقعی در افغانستان، یک آشتی سیاسی است.»

این گفته ها در حالی مطرح می گردد که گروه طالبان تاکنون هیچ چراغ سبزی برای اشتراک در گفتگوهای صلح با دولت افغانستان از خود نشان نداده است.

وزارت خارجه ازبکستان نیز روز گذشته اعلام کرد که گروه طالبان هیچ درخواستی برای اشتراک نمایندگانش در نشست بین المللی تاشکند برای صلح افغانستان که شمار زیادی از سران کشورهای جهان اشتراک می کند، به آن کشور ارائه نکرده است.

این گروه همچنین چند روز پیش نشست علمای اسلامی در اندونزی را بایکوت کرد، و از علمای اسلامی کشورهای اشتراک کننده خواست در این جلسه حضور نیابند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا