سیاست

ترامپ خروج امریکا از افغانستان را احمقانه ترین اقدام نظامی این کشور خواند

 دونالد ترامپ؛ رییس جمهوری پیشین امریکا در واکنش به اظهارات وزیر دفاع و فرماندهان امریکایی درباره خروج از افغانستان، این اقدام را «احمقانه‌ترین تحرک نظامی امریکا» خواند که از سوی جو بایدن و مارک میلی اجرا شده‌است.

ترامپ روز سه‌شنبه، ۶ میزان چند بیانیه تند علیه رییس ستاد مشترک نیروهای مسلح امریکا و نحوه اجرای خروج امریکایی‌ها از افغانستان منتشر کرد.

او نوشت: «خروج از افغانستان که به‌ شکل بی‌نظم و به طور شرم‌آوری با بی‌کفایتی انجام شد، هیچ ربطی به دولت قبلی یا اتفاقات ۲۰ سال گذشته ندارد.»

رییس جمهور پیشین امریکا خروج از افغانستان را «وحشتناک» توصیف کرد و عامل آن را شتاب‌زدگی نظامیانی خوانده که به ارزش میلیاردها دالر تجهیزات پیشرفته خود را در اختیار طالبان قرار دادند.

او گفت: «این خروج با ذهنیتی کودکانه انجام شد و فقط دولت بایدن مقصر آن است.»

او در ادامه نوشت:‌ «هنگامی که من دفتر ریاست جمهوری را ترک کردم، طالبان سر جای‌شان نشانده شده‌بودند، هرقدر می‌خواستیم زمان داشتیم، نیازی به عجله نبود، ظرف ۱۸ ماه هیچ سربازی کشته نشد و حتی گلوله نخورد و اگر آن‌ها شروط معینی را اجرا نمی‌کردند، ضربه بسیار سختی به آن‌ها وارد می‌کردیم.»

دونالد ترامپ در بیانیه دوم خود به انتقاد از اظهارات مارک میلی در چند کتاب جنجالی درباره دوره ریاست جمهوری خود پرداخت و با اشاره به خروج از افغانستان گفت که امریکا با داشتن چنین جنرالانی همچنان خواهد باخت.

ترامپ در بیانیه دیگری در انتقاد از کمیته تشکیل‌شده در مجلس نمایندگان امریکا برای تحقیق درباره حوادث ششم جنوری گفته که باید به‌جای کمیته سیاسی غیرمنتخب، کنگره یک «کمیسیون خروج فاجعه‌بار از افغانستان» تشکیل دهد تا بفهمد کجای کار ایراد داشت و چرا نظامیان امریکایی کشته شده و تجهیزات امریکایی به طالبان واگذار شد.

خروج فوری نیروهای امریکایی در ۱۵ آگست و همزمان با ورود طالبان به کابل آغاز شد و تا ۳۱ آگست ادامه یافت. جو بایدن همواره از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان دفاع کرده و ترامپ را مقصر خوانده؛ چون دولت او توافقی با طالبان امضا کرده‌بود.

وزیر دفاع امریکا در جلسه استماع روز سه‌شنبه مجلس سنای این کشور، در دفاع از نحوه خروج از افغانستان گفت که حضور طولانی‌تر در افغانستان ممکن بود جان امریکایی‌ها را به خطر اندازد و تغییر چشمگیری در تعداد افرادی که می‌توانستند خارج شوند ایجاد نمی‌کرد.

با این حال، پنتاگون گفته‌است که به بایدن پیشنهاد داده‌بود که ۲۵۰۰ نظامی امریکایی را همچنان در افغانستان حفظ کند تا از فروپاشی ارتش و دولت پیشین افغانستان جلوگیری می‌شد. کاخ سفید در پاسخ به این طرح گفته که حضور سربازان به جنگ با طالبان می‌انجامید و کمکی به تغییر وضعیت نمی‌کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا