بین المللسیاست

تحلیل گر امریکایی: ترامپ توان صلح با طالبان را ندارد و جنگ در افغانستان ادامه می یابد

 تحلیلگر رسانه “واشنگتن اگزمینر” با ابراز بدبینی درباره توان دولت ترامپ برای صلح با طالبان نوشت رویکرد کاخ سفید به گونه‌ای است که درگیری سربازان آمریکایی در جنگ افغانستان ادامه خواهد یافت.

“دانیل دپتریس” در تحلیلی که روز سه  شنبه منتشر شد، نوشت مردم آمریکا از درگیری کشورشان در جنگ بی پایان افغانستان خسته شده‌اند و سربازان آمریکایی می‌خواهند به وطن خود و پیش خانواده‌هایشان بازگردند.

وی با اشاره به ابراز خوش‌بینی مقام‌های دولت آمریکا درباره توافق صلح با طالبان افزود: پس از گذشت نزدیک به یک سال و نیم از تلاش‌های دیپلماتیک، به نظر می‌رسد ایالات متحده به توافقی با طالبان برای خاتمه بخشیدن به درگیری‌ها در افغانستان رسیده باشد اما آنگونه که برخی رسانه‌ها اعلام کرده‌اند، این “توافق صلح” نیست، بلکه تمهیداتی برای کاهش خشونت است که جنگجویان طالبان را ملزم می‌کند سلاح، خمپاره‌ها و کمربندهای انتحاری خود را به مدت یک هفته زمین بگذارند.

این تحلیلگر مسایل بین المللی تاکید کرد: کار سخت  اساسی در واقع برقراری صلحی است که قرار است پس از اجرای یک هفته آتش بس به دست آید. حتی پس از آن نیز صلح در افغانستان به سختی محقق خواهد شد.

دپتریس اضافه کرد: طبق توافق، آتش بس شامل  نیروهای آمریکایی و دولتی افغانستان در سراسر کشور خواهد شد. با فرض اینکه هیچ مشکلی در زمان یک هفته اجرای آتش بس رخ ندهد، واشنگتن و طالبان در تاریخ 29 فوریه مراسم امضای توافق را برگزار خواهند کرد.

وی ادامه داد: 10 روز پس از آن مذاکرات بین طالبان، دولت افغانستان و سایر طرف های درگیر  برگزار خواهد شد. به دنبال آن، دولت ترامپ کاهش تدریجی نیروهای آمریکایی در افغانستان را آغاز خواهد کرد اما وقتی از مقام‌های دولت ترامپ سوال می شود که آیا خارج شدن کامل از افغانستان مستلزم برقراری صلح میان گروه های افغانی است، چیزی که در طی 40 سال گذشته اتفاق نیفتاده است، مقامات آمریکا چیز زیادی نمی‌گویند.

دپتریس توضیح داد: بر اساس توافق کنونی، هزاران سرباز آمریکایی تا زمان پیشرفت مذاکرات صلح میان گروه‌های افغان در آن کشور خواهند ماند. اگر افغان‌ها به یک توافق سیاسی برسند، احتمالا آن نیروها به تدریج خارج شوند اما با گره زدن خروج آمریکا به موفقیت گفت‌وگوهای میان افاغنه، دولت ترامپ شرایطی را ایجاد می‌کند که در عمل نیروهای آمریکایی تا سال‌ها در آن کشور ماندگار شوند.

وی افزود: تعداد بسیار کمی از رای دهندگان در آمریکا هستند که فکر می‌کنند این وظیفه ابدی ارتش ایالات متحده است که جلوی جنگ میان طالبان و نیروهای امنیتی افغانستان را بگیرد.

آمریکا و طالبان از پایان مذاکرات صلح در دوحه قطر خبرداده و اعلام کردند: تا پایان ماه فوریه توافق نهایی بین دو طرف امضا خواهد شد و طالبان پذیرفته است که یک هفته خشونت‌ها را کاهش دهد و اراده خود را برای گفت وگوی بین افغان نشان دهد.

آمریکا و هم پیمانان غربی آنها در سال ۲۰۰۱ به بهانه مجازات رهبران القاعده و حامیان آنها به افغانستان حمله کردند اما برخلاف استفاده از هواپیماهای «بی ۵۲» و ۱۲۰ هزار نظامی آمریکایی موفق به شکست طالبان نشدند و در نهایت  واشنگتن مجبور به گفت وگو با گروهی شد که زمانی آنها را حامی تروریسم معرفی می کرد.

اکنون بیش از ۱۳ هزار نظامی آمریکا و هزاران سرباز کشورهای عضو ناتو در افغانستان حضور دارند و قرار است که پس از امضای توافقنامه صلح، براساس گفته وزیر دفاع آمریکا شمار آن ها به ۸ هزار و ۶۰۰ نفر کاهش یابد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا