بیش از 30 کارمند دولتی به ظن قاچاق دستگیر شدند
یارمحمد حسین خیل، رئیس عمومی دادستانی اختصاصی مبارزه علیه جرایم، مسکرات و مواد مخدر گفت: ” 32 تن از مظنونان قاچاق مواد مخدر، کارمندان دولت است.”
به گفته رئیس عمومی دادستانی اختصاصی مبارزه علیه جرایم، مسکرات و مواد مخدر، 8 تن قاچاقبر زن و 2 تبعه ایرانی نیز در بین دستگیر شدگان هستند.
آقای حسین خیل که امروز (سه شنبه) در یک نشست خبری صحبت می کرد، اظهار کرد که بر اساس تحقیقات و کشف این اداره بیش از 3 تن هیرویین، بیش از 5 تن مورفین، بیش از 96 تن تریاک، 3.5 هزار کیلو مواد کیمیاوی و بیش از 4 هزار لیتر مشروبات الکلی ضبط شده است.
وی افزود، علاوه بر این مقدار مواد مخدر، تعدادی اسلحه، موتر، موبایل و مقداری پول نقد نیز از این قاچاقبران گرفته شده است.
رئیس عمومی دادستانی اختصاصی مبارزه علیه جرایم، مسکرات و مواد مخدر تصریح کرد، برخی از این مظنونان کسانی هستند که قبلا نیز به اتهام قاچاق زندانی شده بودند ولی مورد عفو قرار گرفته بودند.
به گفته مقام های مسئول ریاست عمومی دادستانی اختصاصی مبارزه علیه جرایم، مسکرات و مواد مخدر، دو مورد قاچاق دیگر توسط مقام های دولتی از ولایت بدخشان گزارش شده بود که توسط موظفین این اداره در ولایت سمنگان دستگیر شده اند.
رئیس این اداره به این موضوع اشاره کرد و گفت، در این مورد، مقام های دولتی یک موتر/خودرو آموی و یک موتر رنجر دولتی را با موادی به ارزش 600 هزار دالر امریکایی منتقل می کزدند که دستگیر شدند و در موردی دیگر یک جنرال مرکز جلب و جذب وزارت دفاع 19 کیلو مواد مخدر را از بدخشان به مقصد جلال آباد حمل می کرد که دستگیر شد.
اما این کشف و ضبط ها در حالی از سوی ریاست عمومی دادستانی اختصاصی مبارزه علیه جرایم، مسکرات و مواد مخدر صورت می گیرد که برخی از مقام های دولتی در آزادی این محکومان دست دارند.
رئیس این اداره می گوید “چند ماه پیش حاجی لعل جان بزرگترین قاچاقبر منطقه را دستگیر کردیم و بعد از طی مراحل به 20 سال حبس محکوم شد ولی بر اساس قانون به قندهار انتقال داده شد و از انجا آزاد گردید.”
آقای حسین خیل گفت در پیوند به این قضیه علاوه بر رئیس زندان قندهار چند تن دیگر نیز بازداشت شده اند.
گفتنی است که علیرغم مبارزات شدید علیه کشت و قاچاق مواد مخدر، این آمار روند رو به رشد خود را دارد.
براساس گزارش های منتشر شده، افغانستان از بزرگترین صادر کنندهای مواد مخدر در دنیا محسوب می شود و از سویی دیگر مواد مخدر بزرگترین منبع برای رشد تروریسم در کشور می باشد.