اجتماعیامنیت و جرایم

بیشترین خشونت علیه خبرنگاران را نیروهای امنیتی انجام می دهند

 

عبدالصمد حامد پویا، رئیس نهاد بازار رسانه ها، امروز (شنبه) در یک نشست مطبوعاتی گفت: طبق بررسی صورت گرفته در هفت ماه نخست سال روان 130 مورد خشونت علیه خبرنگاران به ثبت رسیده است.

وی خاطر نشان نمود که اکثر این خشونت های ثبت شده از سوی نیروهای امنیتی و مخالفان مسلح صورت گرفته است.

پویا، هم چنان از ثبت 30 قضیه خشونت علیه خبرنگاران زن خبرداده می گوید که این خشونت ها اکثراً خشونت های درون رسانه ای و خشونت های صورت گرفته از سوی زورمندان و طالبان می باشد.

به گفته وی؛ خبرنگاران مربوط دو شبکه تلویزیونی که از سوی طالبان تهدید شده بودند، هر کدام شان یک قضیه را به ثبت رسانده است.

وی هم چنان از عملی نشدن قانون دسترسی به اطلاعات در ادارات دولتی شاکی شد و افزود؛ دولت با وجود اینکه در ظاهر خود را موافق با قانون دسترسی به اطلاعات می داند اما در پشت پرده به نهاد های ذیربط دستور عدم ارایه اطلاعات به رسانه ها را صادر می کند.

رییس بازار رسانه ها، از عدم همکاری دولت با رسانه های که در حادثه کندز از فعالیت باز مانده اند انتقاد نموده گفت: در حادثه کندز، 60 خبرنگار فراری شده و 15 رسانه به کلی از بین رفته است، اما هیچگونه همکاری در باز پخش نشرات این رسانه ها از سوی دولت صورت نگرفته است.

پویا، هم چنان فرار خبرنگاران  از کشور را از دیگر معضلات جدی خواند و افزود که در 7 ماه نخست سال روان 20 خبرنگار از کابل و 6 خبرنگار از هرات به دلیل مشکلات امنیتی کشور را ترک گفته است.

وی افزود: خبرنگارانی که از هرات کشور را ترک گفته بودند، مورد تهدید از سوی طالبان و گروه های مسلح قرار داشت و در چندین مورد خانواده های آنان نیز از سوی مخالفین گروگان گرفته شده بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا