سیاست

برخی کشورها برای حل اختلاف تیم های مذاکره کننده حکومت و طالبان در دوحه میانجیگری می کنند

منابعی در هیأت مذاکره‌کننده دولت افغانستان می گویند برخی کشورهای عضو گروه حامی صلح افغانستان برای رفع “اختلاف موجود میان هیات طالبان و دولت” دست به کار شده‌اند.

به گفته آن‌ها، نمایندگان این کشورها برای یافتن راه حل با هیأت‌های دو طرف در تماسند.

همزمان، یک عضو هیأت مذاکره کننده دولت افغانستان گفت آن‌ها طرح‌های بدیل‌شان را در مورد دو ماده اختلافی طرزالعمل کاری مذاکرات به هیأت طالبان ارائه کرده و منتظر پاسخ هستند.

این در حالی است که اعضای هیأت مذاکره کننده دولت و هیأت طالبان در نخستین روز دیدارشان فیصله کردند که به جز دو طرف، طرف سومی به عنوان تسهیل کننده و میانجی در جریان مذاکرات حضور نداشته باشد.

با آنکه حدود سه هفته از مراسم افتتاحیه مذاکرات صلح افغانستان گذشته اما دو طرف نتوانسته‌اند روی طرزالعمل کاری مذاکرات به توافق برسند. از یک هفته به اینسو هم هیچ نشستی میان گروه تماس که وظیفه بحث روی طرزالعمل مذاکرات را دارد، برگزار نشده است.

هیأت‌های دولت و طالبان بن‌بست در مذاکرات را تایید نمی‌کنند اما می‌گویند این وضعیت نشان دهنده “رکود” در بحث‌ها است.

دو عضو هیات مذاکره کننده دولت افغانستان به رسانه ها گفتند برای بیرون رفت از حالت رکود کنونی، نمایندگان این کشورها تلاش‌ها را آغاز کرده و با دو طرف دیدارهایی داشته‌اند.

آنان درباره جزییات این دیدارها و اینکه آیا تاهنوز نتایجی در پی داشته و یا نه، چیزی نگفتند.

هرچند عملا و به صورت رسمی طرف سوم و میانجی در مذاکرات حضور ندارد اما از همان روزهای آغاز، گروهی متشکل از نمایندگان کشورهای قطر، آلمان، ناروی، ازبکستان و اندونیزیا در دوحه به هدف کمک به روند مذاکرات صلح افغانستان تحت نام گروه کشورهای حامی صلح افغانستان شکل گرفته است.

شریفه زرمتی، یک عضو هیات مذاکره کننده دولت افغانستان به بی‌بی‌سی گفت آنان توقع داشتند که طرزالعمل کاری در جریان یک روز نهایی شود.

به گفته خانم زرمتی حالا هیات افغانستان منتظر پاسخ طالبان به طرح‌های بدیل ارایه شده از سوی آنان است.

از سویی هم زلمی خلیل زاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان پس از قطر به تاجکستان رفته تا در مورد روند صلح افغانستان با مقام‌های این کشور گفتگو کند.

دو روز قبل زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان نیز در سفرش به دوحه با نمایندگان هر دو طرف دیدار و گفتگو کرد.

آقای خلیلزاد برای بحث و گفتگو در مورد روند صلح افغانستان از دوحه به دوشنبه پایتخت تاجکستان رفته است.

در حال حاضر در دوحه همه تلاش‌ها برای نهایی سازی طرزالعمل مذاکرات و رفتن به سوی اجندا و بحث‌های اصلی است.

اما پیش از این منابعی در هیات افغانستان گفته بودند که از دو مورد اختلافی روی مورد مبنا مذهبی مذاکرات پیشرفت‌هایی میان دو طرف صورت گرفته اما طالبان در مورد اصل بودن توافقنامه آمریکا و طالبان در مذاکرات همچنان پافشاری دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا