اجتماعیسیاست

برخی از سران حکومتی از بازگشت مهاجران انتقاد کردند

آقای محقق امروز سه شنبه در سمینار علمی «مهاجرت» فرصت ها و چالش ها سخنرانی کرد و افزود: دولت اختیار وادار کردن مهاجران به بازگشت را ندارد.

او علاوه کرد که دولت باید در کشور شرایط زندگی و امنیت را تامین کند تا مهاجران به صورت داوطلبانه به کشور برگردند.

به باور آقای محقق هنوز اکثر ولایت های کشور ناامن است و نمی تواند پذیرای مهاجران باشند.

این سخنان را معاون ریاست اجرایی حکومت در حالی ایراد می کند که در نشست بروکسل سران حکومت وحدت ملی با کشورهای اروپایی به تفاهم رسیدند که زمینه برگشت مهاجران افغانستانی را مهیا کنند.

گزارش هایی که از نشست بروکسل نیز منتشر شده است، می رساند که رئیس جمهوری گفته است مهاجرانی که در ولایت های امن زندگی می کنند، برگشت داده شوند.

این گزارش باعث واکنش هایی در بین مهاجران در کشورهای اروپایی نیز شد و در چندین شهر بزرگ کشورهای اروپایی نیز تظاهرات های گسترده ای راه اندازی شد.

محمد محقق در قسمتی دیگر از سخنان خود بیان کرد که کشورهای خارجی که مدعی حقوق بشراند، مکلف اند از حقوق مهاجران پشتیبانی کنند.

در همین حال، اینجینر محمد خان، معاون اول ریاست اجرایی نیز با مخالفت از بازگشت مهاجران گفت که مردم از سر “شوق” خانه هایشان را ترک نکرده و دست به مهاجرت نزده اند.

آقای محمد خان از دولت و جامعه جهانی خواست که در برابر مهاجران افغانستانی بی تفاوت نباشند و پشتیبانی همه جانبه کنند.

بر اساس گفته های وزیر امور مهاجران و عودت کنندگان، افغانستان حدود 7 میلیون مهاجر در سراسر جهان دارد که 4 میلیون آن در کشورهای ایران و پاکستان و باقی در سایر کشورهای جهان پراکنده شده اند.

سید حسین عالمی بلخی، وزیر مهاجران و عودت کنندگان در این نشست گفت که سیر بازگشت مهاجران به کشور افزایش یافته است و در سال جاری بیش از 600 هزار پناهنده به کشور بازگشته اند که نیمی از آنان مهاجران دارای مدرک بوده اند.

آقای عالمی همچنین از روند بازگشت مهاجران به کشور حمایت کرد و افزود: “ما تلاش می کنیم که مهاجرت را به فرصت تبدیل کنیم و از سوی دیگر زمینه بازگشت را نیز فراهم کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا