بامیانی ها اظهارات رئیس کمیسیون سمع شکایات مجلس را مغرضانه خواندند
آنان روز گذشته در جلسه ای گفتند که اظهارات بارکزی مبنی بر “غصب زمین های قوم تاجیک بامیان” مغرضانه، نفاق افگنانه و توهین به بامیانی ها است.
چند روز پیش شماری از جوانان قوم تاجیک بامیان با راه اندازی تظاهراتی در مقابل پارلمان کشور در کابل، ادعا کردند که اداره محلی بامیان سیاست حذف این قوم را در پیش گرفته و تعدادی از زمین های تاجیک ها را نیز غصب کرده است.
بدنبال آن، عبیدالله بارکزی رئیس کمیسیون سمع شکایات مجلس نمایندگان، برای بررسی این موضوع در راس هیاتی به بامیان سفر کرد.
بارکزی پس از ورود به بامیان ضمن برخورد نا مناسب با فعالان مدنی که قصد صحبت با او و هیات همراهش را داشتند، از صحبت با آنان خودداری کرد؛ مساله ای که انتقاد تند فعالان مدنی بامیان در صفحات شبکه های اجتماعی را به دنبال داشت.
او پس از تحقیقاتش در بامیان در جلسه ای با حضور مقام های محلی و فعالان مدنی بامیان اشتراک کرد و ادعای جوانان تاجیک بامیان مبنی بر سیاست حذف و غصب زمین های این قوم را رد کرد و حضور تاجیک های بامیان در ادارات دولتی این ولایت را بیشتر از شعاع وجودی آنان خواند.
رئیس کمیسیون سمع شکایات مجلس اما پس از بازگشت به کابل در جلسه عمومی مجلس نمایندگان گفت که بسیاری از زمین های تاجیک های بامیان به بهانه حفاظت از ساحات سرخ و سبز غصب شده اند؛ اظهاراتی که گفته های او در بامیان را نقض می کند و از همین رو از سوی بامیانی ها مغرضانه و نفاق افگنانه خوانده شده است.
حسودی به امنیت بامیان
این اظهارات رئیس کمیسیون سمع شکایات مجلس نمایندگان که از سوی بامیانی ها ضد و نقیض خوانده شده، واکنش های تند اقوام ساکن در این ولایت را به دنبال داشته است.
محمد سجاد محسنی سخنگوی شورای علمای بامیان در جلسه دیروز باشندگان این ولایت گفت که انتخاب، اعزام و برداشت هیات اعزامی مجلس نمایندگان در خصوص رسیدگی به مشکلات مردم بامیان، بی اساس، متعصبانه و نفاق افگنانه است.
آقای محسنی افزود که بارکزی و امثال او به امنیت بامیان و همدلی باشندگان این ولایت حسودی می کنند.
او می گوید:” باید یک برد مشورتی برای رسیدگی به مشکلات مردم و ارائه مشوره به اداره محلی بامیان ایجاد شود و تمامی باشندگان این ولایت در تلاش آن باشند که مشکلات شان را خود حل کنند، زیرا دل هیچکس برای بامیانی ها نمی سوزد و کسانی مانند بارکزی در تلاش نفاق افگنی بین باشندگان این ولایت هستند”.
محمد عالم فیاض از عالمان دینی تاجیک تبار بامیان نیز اظهارات عبیدالله بارکزی را بی بنیاد و نظر شخصی او خواند.
آقای فیاض وحدت، زندگی برابر و برادرگونه باشندگان بامیان اعم از تاجیک و هزاره را فرصتی طلایی عنوان کرد و خطاب به بارکزی گفت:” من منحیث یک فرد از قوم تاجیک بامیان به هیچ وجه به شما اجازه نمی دهم برادری و برابری باشندگان صلح جوی بامیان را خدشه دار کنید”.
این عالم دینی تاکید کرد که اگر بارکزی و امثال او نمی توانند در راستای تحکیم وحدت میان باشندگان بامیان مفید واقع شوند، حد اقل میان آنان که همیشه مانند برادر در کنارهم زندگی کرده اند، بذر نفاق نپاشند.
توهین به بامیانی ها
بامیان در مرکز کشور از ولایت هایی است که تمامی اقوام ساکن در آن، از تشکیل نظام جدید در کشور تا کنون، در فضایی آرام و بدور از هرگونه تعصبات قومی و مذهبی در کنار هم زندگی کرده اند.
در بسا موارد دیده شده است که اقوام ساکن در این ولایت برای ایجاد “وحدت و همدلی” در غم و شادی همدیگر سهم گرفته اند.
اشتراک گسترده اقوام مختلف ساکن در بامیان در تظاهرات اخیری که در اعتراض به سربریدن هفت گروگان هزاره از سوی گروه تروریستی داعش، توسط فعالان مدنی این ولایت راه اندازی شده بود، این موضوع را بخوبی واضح می سازد.
با این حال حسینداد خلیلی رئیس شورای ولایتی بامیان نیز در واکنش به اظهارات عبیدالله بارکزی می گوید، صداهایی که از مجلس نمایندگان کشور شنیده می شود، توهین به مردم بامیان است و آنان هرگز این توهین را تحمل نخواهند کرد.
آقای خلیلی ضمن رد گفته های رئیس کمیسیون سمع شکایات مجلس بیان داشت:” اظهارات آقای بارکزی، به جز ایجاد نفاق، شقاق و بدبختی در بامیان چیز دیگری در پی نخواهد داشت”.
هیات مساله را قومی و سیاسی می سازد
محمدطاهر زهیر والی بامیان نیز در جلسه باشندگان این ولایت، از آنان خواست که وحدت و همدلی خود را حفظ کرده و در راستای آبادی و انکشاف هرچه بیشتر بامیان تلاش کنند.
آقای زهیر با تاکید بر اینکه تا کنون حق هیچ قومی در بامیان تلف نشده است، “سیاست زدگی” را مهمترین چالش فراروی تطبیق برنامه های انکشافی و حکومتداری در این ولایت خواند.
بر اساس اظهارات او؛ منافع عامه در اولویت کاری اداره محلی بامیان قرار دارد و مطابق به مشوره های باشندگان این ولایت، برای رفع مشکلات و نیازمندی های آنان از هر قومی که باشند تلاش می کند.
در همین حال شماری از فعالان مدنی بامیان در صفحات شبکه های اجتماعی نوشته اند، گزارش هیاتی که بنا به درخواست تعدادی از مظاهره کنندگان در کابل به بامیان آمده بود، با صحبت هایی که اعضای این هیات در جمع فعالان مدنی در بامیان داشتند، تفاوت فاحشی داشت.
موسی شفق از فعالان مدنی بامیان در صفحه فیسبوکش نوشته است:”بامیانی ها صحبت های آقای بارکزی را در حافظه خود دارند و ایجاب می کند که او، دلایل این تفاوت آشکار در اظهاراتش را در محضر مردم روشن نماید، در غیر صورت این سخنان ضد و نقیض، باعث بوجود آمدن سوء ظن های جدی خواهد شد”.
در جای دیگری از نوشته آقای شفق آمده است که نهادهای مدنی بامیان در دیدار با هیات، خواستار حل قضایا از مجرای حقوقی و قانونی اش شده بودند اما هیات مساله را قومی و سیاسی می سازد.
براساس نوشته این فعال مدنی، اظهارات اخیر عبیدالله بارکزی تهی از واقعیت های اجتماعی بامیان است و طرح چنین مسائلی، در فروریزی اعتماد ملی نسبت به نمایندگان مردم در پارلمان و قوه مقننه، لطمه جدی وارد می کنند.
1 دیدگاه