سیاستِتیتر یک

اولویت اصلی طالبان امارت اسلامی ست

با گذشته چند روز از تصرف کامل طالبان بر افغانستان و در میان بهت و سکوت مردم و البته جو مملو از سردرگمی و نگرانی، این گروه به دنبال تشکیل حکومت اسلامی فراگیر خود می باشد و در این راستا گفت و گوهایی نیز با برخی شخصیت های سیاسی افغان به شمول کرزی، عبدالله و گلبدین حکمتیار انجام داده اند.

باید دید آیا طالبان در عمل هم به دیگر اقوام فرصت حضور در قدرت را می دهند یا همچنان تک محور عمل کرده امارت اسلامی را بر افغانستان حاکم می سازند.

داکترعبداللطیف نظری، استاد دانشگاه و کارشناس سیاسی، در گفت و گو با خبرگزاری رها می گوید اولویت اصلی طالبان امارت اسلامی به عنوان نظام سیاسی آینده افغانستان می باشد و اگر دیگران را هم سهیم بسازند بیشتر چهره های مستقل و ملی خواهند بود که تایید طالبان را به دست بیاورند.

داکتر نظری می افزاید:«ساختار اصلی سیاسی آینده افغانستان امارت اسلامی خواهد بود و منظور طالبان از فراگیر بودن آن همان استفاده از چهره هایی ست که از نظر طالبان مستقل باشند  و ملی بیندیشند.»

عدم توجه طالبان به مقاومت دوم

با رفتن امرالله صالح معاون اول رئیس جمهور پیشین به ولایت پنجشیر و اعلام مقاومت احمد مسعود فرزند احمد شاه مسعود علیه طالبان اینک شاهد شکل گیری مقاومت دوم هستیم.

داکتر عبداللطیف نظری در این مورد می گوید اولویت اول طالبان در حال حاضرتشکیل حکومت مدنظرشان در کابل می باشد.

داکتر نظری می افزاید:«طالبان فعلا روی تشکیل حکومت تمرکز دارند و به مقاومت توجهی ندارند، از نظر طالبان جنگ پایان یافته است و این گروه تمام تلاششان را بر مذاکره با بزرگان و چهره های سیاسی برای تشکیل حکومت و پر کردن خلأ قدرت معطوف کرده اند.»

طالبان پس از تشکیل حکومت مورد نظر خود در افغانستان به حوزه های امنیتی توجه خواهند کرد و مکانیزم و ساختار امنیتی را تدوین می کنند و دست به ایجاد تغییراتی در قانون اساسی خواهند زد.

این کارشناس مسائل سیاسی در بخش دیگر از سخنان خود تاکید می کند با رفتن محمد اشرف غنی رئیس جمهور پیشین افغانستان نظام جمهوریت کاملا از هم پاشید و نیروهای امنیتی و دفاعی فروپاشید. اینک افغانستان نیازمند یک ساختار جدید سیاسی و نظامی و امنیتی می باشد.

در حکومت آینده به بافت متنوع اجتماعی افغانستان باید توجه شود  

داکتر عبداللطیف نظری در ادامه تاکید می کند افغانستان کشوری ست با ساختار متنوع اجتماعی و سیاسی و توجه به این واقعیت در تشکیل حکومت آینده از سوی طالبان تضمین کننده بقای حکومت آنهاست.

وی گفت:«به هر میزان که از دیگر اقوام در حکومت آینده طالبان حضور داشته باشند به همان میزان می توان به صلح و ثبات پایدار در افغانستان امیدوار بود. مشروعیت نظام سیاسی آینده طالبان را طیف های گسترده مردمی مشخص خواهد کرد.»

معاون دوم پیشین تیم انتخاباتی احمد مسعود در انتخابات گذشته ریاست جمهوری افغانستان تاکید می کند عدم حضور نمایندگان دیگر اقوام در حکومت آینده طالبان، حکومت طالبان را در آینده شکننده می سازد.

چهره های جوان و پرهیز از چهره های فرسوده

داکتر نظری در بخش دیگری از سخنان خود به حضور چهره ها و شخصیت هایی از دیگر اقوام د،ر بدنه حکومت آینده طالبان اشاره کرده می گوید باید شخصیت های مستقل، پاک، جوان، تحصیل کرده و توانمند از سوی طالبان در نظام سیاسی آینده مورد  استفاده قرار گیرد و چهره های مسن، فرسوده و تکراری و غیر متخصص کنار زده شوند.

وی به طالبان توصیه می کند برای یک افغانستان نوین، مرفه و با ثبات از پتانسیل های ارزنده دیگر اقوام در دولت آینده خود استفاده کنند تا ثبات اجتماعی و صلح در افغانستان تضمین شود. حکومت آینده طالبان باید توأم با آینده نگری شکل گیرد.

صحبت از تشکیل یک حکومت فراگیر در افغانستان در حالی این روزها داغ شده که رهبران ارشد طالبان به شمول ملاغنی برادر و انس حقانی به کابل آمده اند و این گروه در دیگر ولایات(استان ها) و ولسوای ها(شهرستان ها) کادر حکومت محلی خود را معرفی کرده اند و تنها کابل پایتخت افغانستان مانده است.

از سویی هم مذاکراتی که تاکنون میان چهره های سیاسی افغان و طالبان صورت گرفته بیشتر در سطح حلقه دوم طالبان بوده است تا حلقه اول این گروه.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا