اوضاع امنیتی افغانستان، مبارزه با تروریزم و تمویل نیروهای امنیتی افغان مورد بحث قرار گرفت
دفتر مطبوعاتی ارگ ریاست جمهوری اعلام کرد در این دیدار که در ارگ انجام شد، هر دو طرف روی مسایل امنیتی افغانستان، منطقه و فرا منطقه، مبارزه با تروریزم، تمویل و تجهیز نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان و همکاری ها میان دو کشور در عرصههای مختلف، بحث و تبادل نظر نمودند.
ابتدا مارک اسپر به نمایندگی از حکومت و مردم ایالات متحدۀ امریکا، مراتب تسلیت و همدردی خود را به خاطر رویداد تروریستی هسکه مینۀ ولایت ننگرهار به آقای غنی ابراز کرد و از تلاش های حکومت و نیروهای امنیتی افغانستان به منظور برگزاری موفقانۀ انتخابات ریاست جمهوری و اشتراک مردم در این روند ملی، تقدیر کرد.
همچنان وزیر دفاع ایالات متحدۀ امریکا بر مفید بودن کمکهای آن کشور به نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان تاکید ورزید.
در مقابل، آقای غنی ضمن خوش آمدید به وزیر دفاع ایالات متحدۀ امریکا، در مورد اقدامات عملی و سیستماتیک حکومت افغانستان در امر مبارزه با فساد اداری به ویژه مبارزه با فساد در ارگانهای امنیتی و دفاعی کشور صحبت کرد و در خصوص اقدامات بعدی نیز توضیح داد.
در این دیدار هر دو جانب ضمن صحبت در خصوص اقدامات بعدی در پروسۀ صلح، در مورد اوضاع افغانستان، منطقه و فرامنطقه نیز بحث و گفتگو کردند.
گفتنی است مارک اسپر، وزیر دفاع امریکا در سفری غیرمنتظره، بعد از ظهر امروز یکشنبه (28 میزان) وارد کابل شد.
این اولین سفر مارک اسپر به افغانستان است. وی هدف این سفرش را زمینهسازی برای آغاز گفتگوهای صلح افغانستان خواند.
وی به خبرنگارنی که او را در این سفر همراهی میکرد گفت: “هدف این است که در یک مقطع زمانی به توافق صلح و یک توافق سیاسی نایل آییم، همین بهترین گزینه برای پیشرفت است.”
آقای اسپر افزود: “امیدوارم به پیش برویم و به یک توافق سیاسی برسیم که پاسخگوی خواستهها و اهدافی باشد که میخواهیم آن را به دست آریم.”
وزیر دفاع ایالات متحده افزود در صورت نیاز امریکا میتواند نیروهایش را در افغانستان از 14 هزار به 8600 کاهش بدهد؛ بدون این که عملیات های مبارزه با دهشت افگنی را متاثر سازد. اما او در این مورد معلومات بیشتر ارایه نکرد.
باید گفت دونالد ترامپ رییس جمهوری امریکا نزدیک به دو ماه پیش، پس از یک حمله انتحاری در شهر کابل، گفتگوهای صلح میان امریکا و طالبان لغو اعلام کرد.
این گفتگوها زمانی لغو شد که امریکا و طالبان در آستانه امضای یک توافقنامه صلح پس از 9 دور مذاکرات فشرده بود. پس از آن طالبان بارها خواهان آغاز دوباره گفتگوهای صلح با امریکا شده اما این گفتگوها تاهنوز رسما آغاز نشده است.