انستیتوت دیپلماسی وزارت خارجه 60 ساله شد
صلاح الدین ربانی، وزیر امور خارجه، بعد از ظهر امروز(یکشنبه) در مراسمی که به همین منظور برگزار شده بود، با تاکید روی ارتقای ظرفیت کارمندان و دیپلماتهای کشور، گفت که این انستیتیوت مکان مناسب برای ارتقای ظرفیت کارمندان وزارت امور خارجه است.
آقای ربانی افزود: برای این که دانش سیاسی دیپلوماتهای افغان مطابق با مسایل روز ارتقا یابد این انیستیتوت آموزش های علمی ومسلکی را به کارمندان این وزارت برعهده دارد.
وزیر امور خارجه، با بیان اینکه توانایی کاری امروزی به منظور ارتقای ظرفیت ها به خصوص دیپلوماتهای جوان جز مسئولیت های انستیتیوت دیپلوماسی است؛ تاکید کرد که نیاز است این انستیتیوت به اکادمی دیپلوماسی چهار ساله ارتقا پیدا کند.
براساس گفتههای وزیر امور خارجه؛ افغانستان در لحظات حساس تاریخی قرار دارد و نیاز است، تا کارمندان این وزارت اصول و مبناهای علم سیاست و روابط خارجی خویش را در راستای پیگیری اهداف و منافع ملی کشور در سطح منطقه و جهان بنا کنند.
وزیر امور خارجه تاکید کرد که پیگری آموزش های نوین در تمام عرصه ها به خصوص برای دیپلوماتهای کشور ضروری بوده و دیپلوماتان برعلاوه تجربه باید از عملکرد ها و اهداف برای منافع کشور پیگیری کنند.
داکتر رنگین دادفر اسپنتا، وزیر پیشن امور خارجه نیز در این مراسم گفت که برای هر دیپلومات جوان و همچنان دیپلومات های با تجربه و بزرگ ما ضرورت است که داشته های علمی شان را با علم جدید برابر سازند.
اسپنتا از کارمندان وزارت خارجه خواست که به دانش شان افزوده، هنر و تکتیک های دیپلماسی را فرا گیرند.
او هم چنان تاکید کرد که باید افراد تحصیل کرده، متخصص در دستگاه دیپلماسی کشور انتخاب شود.
انستیتیوت دیپلوماسی افغانستان زمینه ماستری و آموزش های طویل مدت را برای دیپلومات های کشور آماده می سازد، که بنابر گفته های مقامات وزارت امور خارجه؛ سالانه ۱۵ دیپلومات برای آموزش ماستری به کشور امریکا و چین و ۵ دیپلومات به آلمان فرستاده میشوند.
گفتنی است که انستیتوت دیپلماسی وزارت، امور خارجه برای اولین بار در سال 1344 به ابتکار سردارمحمد نعیم وزیر خارجه وقت به هدف بالا بردن دانش دیپلوماتیک کارمندان این وزارت تحت عنوان “موسسه خدمات ديپلوماتيک” تاسیس شد.
این موسسه با تنفيذ اساسنامه جديد در سال ۱۳۵۴ به نام “موسسه ديپلوماسی” و به تعقیب آن درسال ۱۳۶۸ هجری خورشیدی با تدوین اساسنامه جدید که با در نظر داشت اهداف و وظایف اصلی ترتیب یافته بود، به عنوان “انستیتوت دیپلوماسی” تا کنون به فعالیت خود ادامه داده است.