حبیبالرحمان ننگ، رئیس دبیرخانۀ کمیسیون مستقل انتخابات میگوید، ادارۀ مرکزی احصائیه 21 هزار دستگاه بایومتریک را در اختیار این کمیسیون قرار داده است، اما این تعداد دستگاه برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری کافی نیست و آنان مجبورند دستگاههای بیشتری از خارج خریداری کنند.
به گفتۀ او، تلاشها برای خرید این دستگاهها بهگونۀ جدی جریان دارد.
رئیس دبیرخانۀ کمیسیون انتخابات میافزاید، این کمیسیون برای آشناکردن کارمندان با دستگاه بایومتریک برنامۀ آموزشییی را نیز آغاز کرده است.
نعیم ایوبزاده، رئیس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان یا «تیفا» در مورد مشکلات فنی و استفاده از دستگاههای بایومتریک در انتخابات اظهار نگرانی میکند و میگوید، این که از دستگاههای بایومتریک چگونه استفاده میشود، این دستگاهها چگونه مدیریت میشود، دستگاهها به چند مرکز ارسال خواهد شد و آیا این دستگاهها در تمام محلها نصب خواهد شد یا نه؟ پرسشهاییست که جوابی برای آنها وجود ندارد.
یوسف رشید، رئیس بنیاد انتخابات آزاد و عادلانۀ افغانستان یا «فیفا» میگوید، کمیسیون انتخابات در کنار مشکلات، فرصتهایی نیز دارد که باید از آنها استفاده کند.
این گفتهها در حالی بیان میشود که با توجه به بحران انتخابات مجلس نمایندهگان، شماری از نامزدان ریاست جمهوری و شهروندان نگران مهندسی انتخابات از سوی ارگ ریاست جمهوری اند.