امنیت ملی افغانستان اعضای لشکر جنگهوی پاکستان را آموزش می دهد
مقامات امنیتی به همراه برخی مقامات سیاسی پاکستان که در پی وقوع حمله تروریستی به دانشکده نظامی شهر کویته برای بررسی ابعاد این حادثه به شهر کویته مرکز ایالت بلوچستان رفته بودند می گویند که اداره امنیت ملی افغانستان و اداره استخبارات هند (RAW) به آموزش اعضای لشکر جنگهوی پاکستان می پردازند و آنها را پس از آموزش برای اجرای اهداف نرم به پاکستان اعزام می کنند.
این مقامات امنیتی پاکستان که هویتشان معلوم نیست مدعی شده اند که پس از اجرای عملیات موفقیت آمیز «ضرب عزب» و کشته شدن «اسحاق مالک» رهبر لشکر جنگهوی در این کشور، اعضای باقی مانده این گروه تروریستی، توسط اداره امنیت ملی افغانستان و اداره استخبارات هند (RAW) آموزش و تمویل مالی می شوند و برای اجرای اهدافی به پاکستان اعزام می گردند.
لازم به ذکر است که این گفته ها پس از آن مطرح گردید، که روز گذشته (سه شنبه) این مقامات امنیتی با رهبران سیاسی پاکستان در شهر کویته مرکز ایالت بلوچستان پاکستان گردهم آمدند تا علت های اجرایی نشدن برنامه تامین امنیت شهر کویته را بررسی کنند.
گفتنی است که دوشنبه شب، سه مهاجم کاملا مسلح و انتحاری به یک دانشکده نظامی واقع در 13 کیلومتری شهر کویته حمله کردند که در پی آن، 59 تن کشته و بیش از 120 تن دیگر زخمی شدند.
لشکر جنگهوی که وابسته به گروه داعش می باشد مسئولیت این رویداد را به عهده گرفت.
در این نشست، «خواجه آصف» وزیر دفاع پاکستان گفت “پاکستان اخیرا اسنادی را با مقامات افغانستان مبنی بر فعالیت های خرابکارانه اداره امنیت ملی افغانستان و اداره استخبارات هند (RAW) در مناطقی از بلوچستان و خیبرپختونخوا شریک ساخته است؛ اما این شریک ساختن اطلاعات بی فایده بوده است، زیرا طرف افغانستان مشکلات ظرفیتی خودش را دارد.”
خواجه آصف افزود “طرف افغانستان نباید در این خصوص سهل انگاری کند. به نظر می رسد افغانستان بسیار شدید درگیری افزایش کنترول طالبان بر مناطق این کشور می باشد.”
مقامات پاکستان در این نشست، رویداد تروریستی شهر کویته را به ناتوانی دولت افغانستان در امر مبارزه علیه عناصر تروریستی در افغانستان ربط دادند.
آنها مدعی شدند که مهاجمان مسلح به این دانشکده نظامی از افغانستان آمده بودند و از رهبران شان در افغانستان دستور می گرفتند.
آنها افزودند که این ناتوانی ارتش افغانستان و نیروهای ناتو در افغانستان می باشد.
اما برخی دیگر از آنها، مدعی شدند که این ناتوانی عمدی بوده و توسط هند طراحی شده است. به گفته آنها، اعضای لشکر جنگهوی پاکستان توسط اداره امنیت ملی افغانستان و اداره استخبارات هند آموزش داده می شوند تا علیه پاکستان اقدام کنند.
لازم به ذکر است که لشکرجنگهوی پس از کشته شدن اسحاق مالک در سال 2015، به عضویت گروه داعش درآمد. اسحاق مالک سال گذشته و 4 روز پس از دستگیری اش، هنگام انتقال به بازداشت گاه ایالتی پنجاب طی یک رویداد تیراندازی که گفته می شود اعضای گروه لشکر جنگهوی برای آزادسازی او آمده بودند، کشته شد.
لشکر جنگهوی پاکستان به طور رسمی توسط چندین کشور و نهاد به شمول آمریکا، بریتانیا، استرالیا، هند و پاکستان و سازمان ملل متحد به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می شود.
این گروه همچنین مسئولیت حمله به عزاداران عاشوری در سال 1390 در کابل و شهر مزارشریف را به عهده دارد.
خواجه آصف وزیر دفاع پاکستان در این نشست همچنین به موضوع امنیت مرزی پاکستان و افغانستان اشاره کرد و گفت که نپذیرفتن خط دیورند توسط مقامات افغانستان غیرقابل قبول می باشد.
او افزود “ایجاد یک مدیریت مرزی مناسب در مرزهای افغانستان و پاکستان قطعا موثر واقع خواهد شد.”
وی علاوه کرد که در حال حاضر تقریبا 200 نقطه برای تردد مرزی بین دو کشور وجود دارد، که از این میان 18 نقطه، کنترول عبور و مرور مرزی می شوند و از این 18 نقطه، 9 نقطه بیشتر از سایرین مورد استفاده قرار می گیرد.
لازم به ذکر است که این گفته ها در حالی از سوی این مقامات ارشد پاکستان در خصوص افغانستان مطرح می گردد، که این کشور خود از سوی بسیاری از کشورهای دنیا به شمول افغانستان، هند، بنگلادش، بوتان، سریلانکا و برخی مقامات آمریکا متهم به حمایت از تروریسم می باشد.
چندی پیش و در یک دادخواست آنلاین بر روی وبسایت کاخ سفید، در هفته اول بیش از یک صد هزار نفر برای اعلام شدن پاکستان به عنوان یک کشور حامی تروریزم امضای مثبت دادند. همچنین برخی اعضای کنگره این کشور نیز، خواهان قطع کمک ها و روابط با اسلام آباد شدند و گفتند که سیاست های حمایت از تروریزم پاکستان علیه منافع آمریکا در منطقه می باشد.
شورای رهبری طالبان کویته و شبکه تروریستی حقانی در این کشور حضور دارند.