برگزیده هاسیاست

امریکا، پاکستان، روسیه و چین خواهان آغاز مذاکرات میان حکومت افغانستان و طالبان شدند

وزارت خارجه امریکا در اعلامیه ای که روز گذشته (جمعه 21 سرطان) منتشر کرد گفت، امریکا، روسیه و چین به این باور اند که پاکستان در پروسه صلح افغانستان نقش مهم را بازی می‌کند. پاکستان اکنون به جمع این سه کشور پیوسته است.

اسلام آباد نیز ده روز پیش از این‌که عمران خان نخست وزیر پاکستان با دونالد ترامپ رییس جمهور امریکا در واشنگتن دیدار کند از طالبان خواسته بود با دولت افغانستان وارد مذاکره مستقیم شود.

عمران خان و دونالد ترامپ در 22 ماه جولای با هم ملاقات می‌کنند.

در آجندای دیدار رییس جمهور امریکا و نخست وزیر پاکستان، همچنین سایر مسایل مبارزه با تروریزم نیز شامل است.

امریکا و افغانستان به طور مکرر پاکستان را متهم می‌کنند که به طالبان و سایر تندروان در خاک خود پناه گاه امن می‌دهد. اتهامی که همواره اسلام آباد آن را رد کرده ‌است.

در این حال، زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان، روز گذشته در تویترش نوشت در نشستی در چین درباره صلح افغانستان همه جوانب توافق کردند که گفتگوهای صلح میان گروه طالبان، حکومت افغانستان، و سایر افغان‌ها هر چه زود تر آغاز شوند.

خلیل‌زاد مرحله هفتم گفتگوهای صلح با طالبان در دوحه قطر را روز سه‌شنبه پایان داد.

او برای اشتراک در نشست چهار جانبه راهی چین شد.

در این نشست که در پکن پایتخت چین برگزار شده بود، در کنار خلیل‌زاد، نماینده‌های روسیه، چین و پاکستان هم اشتراک داشتند.

نشست روز چهارشنبه و پنج‌شنبه برگزار شده بود و اعلامیه آن دیروز جمعه منتشر شد.

واشنگتن می‌خواهد تا پیش از ماه سپتامبر با طالبان به یک توافق صلح برسد.این مطلب را مایک پامپیو وزیر خارجه امریکا در جریان سفرش به کابل عنوان کرد.

همزمان با این، جان بس سفیر ایالات متحده در افغانستان هم می‌گوید هدف کشورش این است که در افغانستان صلح شود و به جنگ نقطه پایان گذاشته شود، نه این‌که نیروها از این کشور بیرون شوند.

او روز پنج‌شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت: “نخست می‌خواهم واضح سازم که تا اول ماه سپتامبر هدف ما رسیدن به یک توافق صلح میان طالبان و افغان‌هاست. ما به این هدف تلاش می‌کنیم. هدف عمده ما پایان جنگ طولانی جاری در افغانستان است، نه توافق روی خروج نیروها. چنین توافق که به جنگ پایان بدهد.”

جان بس افزود، امریکا تنها به سخنان طالبان متکی نیست.

به گفته وی، طالبان باید تعهدات‌شان را در عمل پیاده کنند.

زلمی خلیل‌زاد هم‌چنان روز پنج‌شنبه در یک ویدیوی از قبل ثبت شده در کنفرانسی در واشنگتن گفت آن‌ها تنها به خاطر خروج نیروها با طالبان موافقت نمی‌کنند، بلکه آنها یک موافقتنامه جامع صلح را با طالبان می‌خواهند.

خلیل‌زاد گفت، ایالات متحده با افغانستان مناسبات و شراکت درازمدت می‌خواهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا