سیاستِتیتر یک

افغان ها یک میلیون گزارش جرایم جنگی به دادگاه بین المللی کیفری ارائه کرده اند

قضات دادگاه جرایم بین المللی در حال بررسی بیش از یک میلیون گزارش از سوی افغان ها می باشند که ادعا کرده اند طی سال های 2003 تاکنون قربانی جرایم جنگی متفاوتی از سوی بازیگران دخیل در جنگ افغانستان به شمول، نیروهای امنیتی افغانستان، سربازان آمریکایی، طالبان و مامورین سازمان استخباراتی آمریکا قرار گرفته اند.

مقامات این دادگاه بین المللی می گویند که پس از درخواست «فاتو بنسودا» رئیس این دادگاه در اواخر ماه نوامبر سال گذشته میلادی به منظور آغاز بررسی ها درخصوص احتمال وقوع جرایم جنگی در افغانستان، بیش از یک میلیون گزارش جرایم جنگی از سوی افغان ها دریافت کرده اند.

خانم فاتو بنسودا گفته بود: «مستندات عقلانی بسیاری در افغانستان وجود دارد که احتمال باور برای وقوع جرایم جنگی و جرام علیه بشریت در ارتباط با درگیری های مرتبط با افغانستان را افزایش می دهد.»

این دادگاه اعلام کرده بود که افغان ها تا پایان ماه جنوری سال 2018 فرصت برای ارائه شواهد خود داشتند.

آسوشیتد پرس روز گذشته در گزارشی نوشته بود که این دادگاه از اواخر ماه نوامبر سال گذشته میلادی نزدیک به 1.17 میلیون گزارش شکایت از جرایم جنگی از سوی افغان ها دریافت کرده است.

همچنین، از آنجایی که ممکن است یک گزارش شکایت متشکل از چندین قربانی جرایم جنگی باشد، و یا یک نهاد ممکن است چندین هزار گزارش شکایت ارائه کند، آمار افغان هایی که بدنبال عدالت از دادگاه جرایم بین المللی می باشند، ممکن است به چندین میلیون نفر برسد.

قضات این دادگاه پس از بررسی تمامی گزارش ها تصمیم می گیرند که آیا بررسی هایشان در خصوص وقوع جرایم جنگی را در افغانستان آغاز کنند و یا خیر.

خانم «کاترین گالاگر» یک دادستان ارشد آمریکایی می گوید که تحقیقات جرایم جنگی در پیوند به ارتکاب شکنجه از سوی نیروهای آمریکایی و یا دیگر جرایم این نیروها در افغانستان باید مدت ها پیش آغاز می گردید.

وی افزود: «تاکنون هیچ مقام ارشد آمریکا به شمول نظامی، غیرنظامی، سیا و یا دیگر قراردادی های خصوصی مورد تحقیق در پیوند به جرایم جنگی و یا جرایم علیه بشریت قرار نگرفته اند. آغاز تحقیقات از سوی دادگاه جرایم بین المللی می تواند پایانی برای مصونیت نیروهای آمریکایی از مورد تحقیق قرار گرفتن باشد، و همچنین به احتمال زیاد تغییری در استراتژی شکنجه این نیروها آورد.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا