برگزیده هاسیاستِتیتر یک

افغانستان هنوز نمی داند با طالبان به عنوان تروریست و یا سهام دار برخورد کند

سرتاج عزیز مشاور نخست وزیر پاکستان در امور خارجی در گفتگو با صدای آمریکا گفته است که عدم اجماع سیاسی و ابهام دولت افغانستان در برخورد با گروه طالبان به عنوان گروه تروریستی و یا سهام داری در سیاست های ملی افغانستان، سبب شده تا تلاش های بین الملل در راستای برگزاری مذاکرات صلح میان طرف های درگیر در افغانستان مسدود بماند.

سرتاج عزیز همچنین از مقامات در کابل خواست تا پاکستان را مقصر وخیم تر شدن وضعیت امنیتی افغانستان ندانند و بجای این کار شیوه شکننده موجود در گفتگوهای صلح با طالبان را بازبینی کنند.

او گفت: “شیوه گفتگوهای آنها با گروه طالبان بسیار بسیار شکننده است. ما می خواهیم که دولت وحدت ملی افغانستان موفق شود، و بتواند حاکمیت خود را برقرار کند. همچنین ما از دولت افغانستان می خواهیم که پیغام واضحی به گروه طالبان و دیگر گروه های درگیر بفرستد و از آنها بخواهد که به وارد گفتگو شده و مشکلات را حل کنند. هیچ کس ادامه جنگ را در افغانستان نمی خواهد.”

سرتاج عزیز افزود که شیوه ای شفاف از سوی دولت افغانستان به همراه اراده پاکستان برای جلوگیری از استفاده نشدن خاکش علیه افغاستان و فشارهای بین المللی، می تواند پیغام واضحی برای طالبان باشد و آنها (طالبان) مجبور به حاضر شدن به میز مذاکرات شوند.

او گفت: “به نظرم این گونه آنها (طالبان) تحت فشار زیادی قرار خواهند گرفت، و اگر مذاکرات جدی در 2017 صورت بگیرد، همه برای صلحی در افغانستان امیدوار خواهیم بود.”

به گفته او، به کارگیری قدرت نظامی طی سال های گذشته نتایجی به همراه نداشته و در عوض سبب شده گروه های شورشی قدرتمندتر شوند.

سرتاج عزیز گفت” “طالبان شاید قادر نباشد منطقه ای گسترده، مرکز یک ولایت و یا یک شهر را به کنترل بگیرد، اما آنها (طالبان) می توانند به فعالیت های شورشیانه خود برای مدت های طولانی ادامه دهند، در حالیکه مردم افغانستان هر چه سریعتر به صلح نیاز دارند. از سویی دیگر، نیروهای بین المللی در حال کمک به نیروهای امنیتی افغانستان هستند تا از پیشروی بیشتر طالبان جلوگیری کنند، زیرا اگر آنها (طالبان) پیشروی کنند، تمایلی به حضور در میز مذاکرات نخواهند داشت.”

او با اشاره به عملیات «ضرب عزب» پاکستان علیه تروریستان و تاثیرات این عملیات در مناطق مرزی پاکستان و افغانستان، گفت: پاکستان همواره به محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان اطمینان داده است که فضا برای عناصر تروریستی ضد افغانستانی در پاکستان از بین رفته است، و بیشتر آنهایی که پیش تر در پاکستان مخفیگاه داشته اند، به افغانستان بازگشته اند.

عزیز همچنین گفت که پاکستان تلاشهایش را برای تقویت معیارهای امنیتی در مرز 2600 کیلومتری افغانستان و پاکستان شدت بخشیده است.

او در خصوص تلاش های بیشتر در زمینه تقویت امنیت مرزی افغانستان و پاکستان گفت “برخلاف دهه ها عبور و مرور سنتی میان افغانستان و پاکستان، هم اکنون مسافران باید اسناد مسافرتی معتبر نشان دهند تا بتوانند به دو سوی مرز تردد کنند.”

سرتاج عزیز همچنین از مقامات افغانستان خواست تا آنها هم واکنش های مناسب مانند پاکستان برای تقویت امنیت مرزی داشته باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا