برگزیده هاسیاستِتیتر یک

“افغانستان نیاز به تغییر سیاست خارجی پاکستان دارد و نه ساخت جاده”

آقای حکمت خلیل کرزی که روز گذشته در جمعی از فعالان مدنی پاکستان و افغانستان در کابل صحبت می کرد گفت که پاکستان باید در سیاست های خارجی خود که سبب تخریب افغانستان در دهه های گذشته شده و هم اکنون نیز سبب تخریب و ویرانی هستند تغییر وارد نماید.

آقای کرزی گفت “به اندازه ای که تغییر محسوس در سیاست خارجی پاکستان در بهبود روابط دو کشور مهم است، هیچ گونه سرمایه گذاری، بند سازی و یا ساخت شفاخانه ای از سوی پاکستان در افغانستان مهم نمی باشد.”

به باور آقای کرزی این سیاست های غلط پاکستان سبب سال ها جنگ و ویرانی در پاکستان و افغانستان شده است و دو کشور باید به طور مشترک علیه پیامدهای بد این سیاست های گذشته مبارزه کنند.

معاون سیاسی وزارت خارجه کشور اما می گوید که هم اکنون پاکستان در چارچوب گروه همکاری های چهارجانبه برای مذاکرات صلح دولت افغانستان به تعهدات خود عمل می کند.

وی افزود “برای ما روابط متقابل دو کشور تا زمانی که براساس احترام به حاکمیت ما و تعهد برای مبارزه با عناصری که مردمان بی گناه ما را به خاک و خون می کشاند باشد بسیار حیاتی است.”

آقای کرزی همچنین اشاره کرد که در گروه همکاری های چهارجانبه گرچه نقش تمامی اعضای گروه مهم است، اما نقش پاکستان در مذاکرات صلح دولت افغانستان با گروه طالبان بسیار حیاتی می باشد.

وی تصریح کرد در حالیکه گروه همکاری های چهارجانبه در حال تدارک برگزاری اولین نشست گفتگوهای مستقیم دولت افغانستان با طالبان است، فرصت خوبی پیش آمده تا به نسل بعدی افغانستان نشان داده شود که پاکستان نقش بسیار مهمی را در این عرصه ایفا کرده است.

کرزی افزود “پاکستان نفوذ و فشار بر طالبان دارد، و ما انتظار داریم پاکستان از این فرصت استفاده نماید.”

معاون سیاسی وزارت خارجه کشور گفت “ما انتظار داریم پاکستان از این اهرم علیه تمامی گروه ها و عناصری که به باور اعضای گروه همکاری های چهارجانبه آشتی پذیر نمی باشند استفاده کند.”

قابل ذکر است که این گفته ها در حالی از سوی این مقام بلند پایه کشور مطرح می گردد که چند ساعت پیش از آن، سرتاج عزیز مشاور امور خارجی نخست وزیر پاکستان برای اولین بار رسما اعلام کرد که رهبران طالبان با خانواده هایشان در پاکستان اقامت دارند.

سرتاج عزیز که در نشست شورای روابط خارجی در واشنگتن صحبت می کرد گفت “ما نفوذ بر طالبان داریم، زیرا رهبران طالبان به همراه خانواده هایشان در پاکستان اقامت دارند و خدماتی از جمله خدمات پزشکی دریافت می کنند. ما از این اهرم ها می توانیم استفاده کنیم و با فشار آوردن بر آنها، آنها (طالبان) را به میز مذاکرات بکشانیم.”

قابل ذکر است که حکمت خلیل کرزی که رئیس هیات افغانستان در اولین دور از مذاکرات صلح دولت افغانستان با طالبان در ماه سرطان/تیر(جولای) سال جاری را نیز به عهده داشت همچنین اعلام کرد که دولت افغانستان دفتر سیاسی طالبان را در دوحه قطر به عنوان تنها مرجع جواب دهنده از سوی طالبان می شناسد و دولت افغانستان نیز با آن دسته از طالبانی که وابسته به این دفتر سیاسی هستند راحت تر مذاکره می تواند کند.

آقای کرزی همچنین گفت که چهره پاکستان در افغانستان به چهره ای منفی مبدل شده است اما این ریشه دارد و باید به دنبال راه حل های آن بود.

معاون سیاسی وزارت خارجه کشور در پاسخ به پرسشی که گفته شد آیا دولت افغانستان تلاش می کند تا چهره ی منفی پاکستان را در افغانستان ترمیم کند، گفت “تغییر این برداشت منفی، پروسه ای بسیار سخت و پیچیده است، که باید به آرامی به دنبال حل آن بود. اما این بستگی به پاکستان نیز دارد که آیا می خواهد به تعهداتش در امر مبارزه با تروریسم و صلح در افغانستان جامه عمل بپوشاند و یا خیر.”

آقای کرزی گفت “ما باید علیه تمامی گروه هایی که به یکدیگر در فعالیت های تروریستی و تخریبی کمک می کنند اقدام کنیم. تنها از این راه است که می توانیم مردم خود را قانع سازیم تا به پروسه صلح باور داشته باشند.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا