اقتصاد

افغانستان به دهلیز اقتصادی چین-پاکستان می پیوندد

مقامات پاکستانی می‌گویند با رهبران طالبان در مورد پیوستن افغانستان به دهلیز اقتصادی پاکستان-چین «CPEC» مذاکره‌ کرده‌اند.

به نقل از هشت صبح، منصوراحمد خان، سفیر پاکستان برای افغانستان روز دوشنبه، پنجم میزان در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز، بحث‌ها روی پیوستن افغانستان به این پروژه را تأیید کرد.

او افزود ارتباطات منطقه‌ای از عناصر مورد بحث میان مقامات پاکستان و سران طالبان است که از راه‌های تعامل اقتصادی میان دو کشور نیز شمرده می‌شود.

به گفته منصور خان، «پروژه مهم» دهلیز تجاری پاکستان-چین ظرفیت خوبی برای ایجاد زیرساخت‌ها و اتصال انرژی میان افغانستان  پاکستان و هم‌چنان اتصال آسیاسی جنوبی به آسیاسی میانه را فراهم می‌شود.

سفیر پاکستان برای افغانستان تصریح کرد در حال حاضر علاقه‌مندی زیادی برای توسعه ارتباطات اقتصادی افغانستان-پاکستان از طریق این پروژه و پروژه‌ها مربوط به چین، ایران و سایر کشورهای آسیای میانه وجود دارد.

به گفته این مقام پاکستانی، موضوعات امنیت و توسعه اقتصادی از مسایل مهم در بحث‌ها میان نماینده‌گان حکومت سرپرست طالبان، پاکستان، روسیه و چین است.

نماینده‌گان طرف‌ها در روزهای اخیر بارها با هم دیدار و روی این موارد گفت‌وگو کرده‌اند.

طالبان اما هنوز در مورد این دیدارها و نتایج آن چیزی نگفته‌اند.

چین در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد راه‌اندازی پروژه دهلیز پاکستان-چین «CPEC» را در چارچوب پروژه کمربند و جاده «BRI» آن کشور در نظر گرفته است.

شی جین پینگ، رییس جمهور چین تعهد کرد که چین ۴۶ میلیارد دالر روی این پروژه هزینه کند.

ارزش این پروژه در ادامه به ۷۰ میلیارد دالر  و سپس ۸۷ میلیارد دالر افزایش یافت و کار روی آن هم‌چنان ادامه دارد.

دولت پاکستان روز شنبه، سوم میزان از سرمایه‌گذاری ۳.۵ میلیارد دالری مستقیم چین برای بازسازی خط ساحلی کراچی زیر چتر CPEC خبر داد.

به این ترتیب مساحت منطقه ساحلی کراچی برای جابه‌جایی کشتی‌ها و ساخت محل ماهی‌گیری، به یک هزار و ۵۸۱ هکتار افزایش می‌یابد که در نتیجه آن، محلات فقیرنشین آن نیز بازسازی می‌شود.

براساس گزارش‌ها، از ۱۳۲ پروژه زیر مجموعه CPEC، تاکنون بیش از یک چهارم پروژه‌های آن به ارزش ۲۰ میلیارد دالر تکمیل شده است.

گفتنی است که با وجود پیشبرد مذاکرات برای توسعه اقتصادی منطقه، پاکستان هنوز در مورد به رسمیت شناختن حکومت طالبان تصمیم نگرفته‌ است.

سفیر پاکستان برای افغانستان گفت که این مسایل در آینده مطرح خواهد شد؛ زیرا پاکستان بخشی از جامعه جهانی است.

بیش‌تر کشورها پیش از این گفته‌اند که در صورت عملی نشدن تعهدات مبارزه با تروریسم و حفظ حقوق بشری، طالبان را به رسمیت نمی‌شناسند و تا زمان روشن شدن این قضیه منتظر می‌مانند.

حکومت سرپرست طالبان در حال حاضر با توجه به اعمال محدودیت‌ها از سوی امریکا و برخی دیگر از کشورها، با چالش‌های جدی اقتصادی روبه‌رو است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا