سیاستِتیتر یک

اشرف غنی در اولین مصاحبه اش یکسال پس از سقوط جمهوریت همه را بجز خود مقصر دانست

اشرف غنی رئیس جمهوری فراری کشور یک سال پس از فرار و سقوط جمهوریت برای اولین بار با یک رسانه تازه تاسیس به نام «شبکه نشراتی افغان (ABN)» مصاحبه کرد که در آن همه را بجز خود مقصر سقوط نظام پیشین دانست؛ او همچنین گفت که براساس قانون اساسی همچنان رئیس جمهور است.

گفته میشود که این شبکه نشراتی توسط فضل محمود فضلی و حمد الله محب، از نزدیکان آقای غنی، تاسیس شده و اسماعیل میاخیل رئیس پیشین رادیو و تلویزیون ملی در زمان ریاست جمهوری آقای غنی، رهبری آن را بر عهده دارد.

آقای غنی در این مصاحبه گفت که بر اساس قانون اساسی افغانستان، هنوز رئیس جمهور است و تا زمانی که مردم به صورت قانونی قدرت را به فرد دیگری منتقل نکنند، رئیس جمهور خواهد بود.

وی توافقنامه دوحه بین آمریکا و طالبان را زمینه ساز سقوط نظام جمهوری دانست و گفت که زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، قشر سیاسی این کشور را با وعده هایش پراکنده کرده بود.

غنی، عبدالله عبدالله رئیس پیشین شورای عالی مصالحه را «مسئول عدم تحکیم نظام جمهوریت» در کشور دانست و اتهام خیانت ملی علیه خود را رد کرد و در مقابل، عبدالله را به دلیل برگزاری مراسم «تحلیف موازی» و دست داشتن در جنگ‌های داخلی، متهم به خیانت ملی کرد.

رئیس جمهور پیشین در این مصاحبه یک و نیم ساعته، بارها از رهبران سیاسی افغانستان به عنوان «جنگ سالار» یاد کرد، حامد کرزی رئیس جمهور پیشین را «بی‌دانش، بی‌تجربه و ناآرام» و زلمی خلیل‌زاد را «مفسد، بی‌کفایت و کسی که دو روی نه، بلکه ۹ روی دارد» خواند.

او در مورد دلیل فرارش از کابل گفت که اگر فرار نمی‌کرد، مثل داکتر نجیب الله‌ به دار آویخته می‌شد و طالبان را یک اقلیتی دانست که تنوع ملی افغانستان را در نظر نمی‌گیرند و وحدت ملی را از بین می‌برند.

آقای غنی در این مصاحبه از اشتباهات و مسئولیت حقله نزدیک به خودش در ارگ ریاست جمهوری، به ویژه فضل محمود فضلی، رئیس عمومی اداره امور و حمدالله محب، مشاور امنیت ملی، در راستای سقوط نظام جمهوی یاد نکرد.

این در حالیست که انتقادات گسترده از مداخله این افراد در امور کاری سایر ادارات دولتی و انحصار قدرت در ارگ وجود داشت و اتهامات زیادی علیه این افراد مطرح است؛ از فساد مالی گرفته تا فساد اخلاقی و معامله در مورد سقوط پی‌هم ولایات.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا