معصوم استانکزی رئیس اداره امنیت ملی کشور در گفتگو با بی بی سی فارسی همچنین ادعاهای موجود مبنی بر وجود حامیانی در بین مقامات کشور از مخالفان مسلح را «اشتباه بزرگ» خواند.
آقای استانکزی همچنین گفته است که روسیه و ایران به گمان اینکه گروه طالبان با گروه دولت اسلامی یا (داعش) مقابله می کند، روابطی را با طالبان ایجاد کرده و از این گروه تا حدودی حمایت می کنند.
او با اشاره به رابطه طالبان با دیگر گروههای مسلح مخالف دولت افغانستان میگوید مدارک روشنی در اختیار دارد که نشان میدهد طالبان به عنوان یک شبکه چتری مشغول نقل و انتقال اعضای گروههای تروریستی از بیرون به داخل افغانستان و به چهار سوی این کشور هستند.
پیشتر، ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان گفته بود: «ما درباره حمایت خارجی از بخش داعش در افغانستان نگرانی داریم. ما بارها و بارها موضوع انتقال جنگجویان داعش و سلاح های غربی توسط هلیکوپترهای ناشناس در افغانستان را مطرح کردهایم.»
نماینده ویژه روسیه برای افغانستان همچنین گفته بود که از ناتو که فضای افغانستان را در کنترل دارد، درباره این موضوع توضیحات خواسته اما پاسخ این سازمان نظامی برای مسکو قانع کننده نبوده است.
رئیس امنیت ملی افغانستان ادعاهایی در مورد وجود حامیانی در بین مقامات از مخالفان مسلح را اشتباه بزرگ میخواند و می گوید: «آزادی چو از حد بگذرد، رسوا شود. اگر بدون تحلیل برای مقاصد سیاسی خود حرفهایی را زمزمه میکنیم، تاثیر آن را باید بر منافع ملی ارزیابی کنیم. این خودش بهانه به کشورهای دیگر میدهد که طالب بهتر است از داعش و آنها طالب را کمک میکنند تا داعش را از بین ببرند.»
به گفته وی، شواهدی وجود دارد که روسیه و ایران کمک هایی را به طالبان انجام می دهند اما نه به آن اندازه که تبلیغات وسیع درموردش وجود دارد.
مقامهای ایرانی این چنین ادعاها را رد کردهاند. اما، روسیه هدف از تماسش با طالبان را فقط به منظور تأمین امنیت اتباع روسی و روند صلح افغانستان عنوان کرده است.