ارتش کره شمالی «کاملا آماده» است تا در صورت ادامه توزیع اعلامیههای تبلیغاتی از سوی کره جنوبی وارد عمل شود؛ این خبری بود که بامداد سهشنبه در بیانیۀ خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) اعلام شد.
در این بیانیه آمده است که ستاد مشترک ارتش خلق کره شمالی در حال مطالعۀ یک «برنامه اقدام» برای ورود دوباره به مناطقی است که در چهارچوب پیمان دو کره در سال ۲۰۱۸ میلادی تخلیه نظامی شده بودند؛ تا دوباره «خط مقدم را به دژی محکم تبدیل کند.»
این خبرگزاری اعلام کرد: «ارتش ما به سرعت و بطور کامل هرگونه تصمیم و دستور حزب و دولت را اجرا خواهد کرد.»
رسانههای کره جنوبی گمان میبرند که بر اساس این بیانیه، احتمالا پیونگ یانگ درصدد استقرار دوباره پستهای نگهبانی است که پیش از این در سال ۲۰۱۸ میلادی دو همسایه بر سر حذف آنها به توافق رسیده بودند.
دور جدید تنشها میان دو کره، در پی اعتراضات کره شمالی علیه عملکرد گروههایی در کره جنوبی آغاز شد که اقدام به توزیع اعلامیههایی در مناطق مرزی میکنند. این اعلامیهها حاوی مطالبی علیه کیم جونگ-اون، رهبر کره شمالی است و از جمله او را به نقض گسترده حقوق بشر محکوم میکند.
چندین گروه که از سوی فراریان کره شمالی رهبری میشوند، بطور پیوسته بروشورهایی را به همراه بستههای مواد غذایی، اسکناسهای ۱ دلاری، رادیوهای کوچک و یواسبی هایی حاوی اخبار و سریالها و برنامههای تلویزیونی کره جنوبی، با بالن از فرای مرز یا از مسیر رودخانه به داخل خاک کره شمالی میفرستند.
این کار خشم حکومت کره شمالی را در پی داشت و پس از هشدارهای پیونگ یانگ، درنهایت باعث شد که هفته گذشته این کشور تمام روابط خود را با کره جنوبی قطع و تهدید به واکنش نظامی کند.
واکنش کره جنوبی؛ تلاش برای کاهش تنش
سئول اعلام کرده است که با وضع مقرراتی، مانع پخش اعلامیههای ضدحکومتی در مناطق مرزی خواهد شد و حتی اقدامات قانونی را علیه دو گروهی که چنین عملیاتی را اجرا کردهاند، آغاز کرده است زیرا فعالیت آنها باعث افزایش تنشهای میان دو کشور شده و خطراتی را برای ساکنان مناطق مرزی و محیط زیست این منطقه بوجود آورده است.
وزارت دفاع کره جنوبی همچنین روز سهشنبه از پیونگ یانگ خواست تا به توافق دو کره در سال ۲۰۱۸ میلادی احترام بگذارد؛ توافقی که در چهارچوب آن نظامیان هر دو کشور توافق کردند تا همه اقدامات خصانه علیه یکدیگر را متوقف کنند و بخشی از سازههای ایجاد شده در امتداد منطقه مرزی بشدت نظامی شدۀ بین دو کشور را برچینند.
با این وجود چو هیون-سو، سخنگوی وزارت دفاع کره جنوبی تاکید کرد: «ما اوضاع را جدی میگیریم… ارتش ما نیز در وضعیت آماده باش است تا بتواند به هر موقعیتی پاسخ دهد.»
یک روز پیش از این مون جائه-این، رئیس جمهوری کره جنوبی که معمار بزرگ برقراری روابط میان دو کشور از سال ۲۰۱۸ میلادی خوانده میشود نیز از همسایه شمالی خواست تا اجازه ندهد «پنجره گفتگو بسته شود.»
تلاشهای کره جنوبی برای کاهش تنشها در حالی است که گروههای فعال در مناطق مرزی همچنان بر ادامه توزیع بروشورهای تبلیغاتی خود در خاک کره شمالی اصرار دارند.
برخی از تحلیلگران بر این باورند که در پی به بنبست رسیدن مذاکرات هستهای کره شمالی و ایالات متحده آمریکا، پیونگ یانگ در تلاش برای افزایش تنش با کره جنوبی و ایجاد بحرانی در شبهجزیره کره با هدف خروج از بنبست کنونی است.