سیاستِتیتر یک

اجماع بین‌المللی برای صلح افغانستان شکل گرفته‌است

رئیس اجرایی در این دیدار که صبح امروز یک‌شنبه 8 ثور در کابل صورت گرفت از تلاش‌های ایالات متحده امریکا و آقای خلیل‌زاد برای برقراری صلح عادلانه و دایمی در افغانستان قدردانی کرد و افزود حکومت و مردم افغانستان آماده کمک به این روند هستند.
رییس اجرایی از اجماع بین‌المللی در حمایت از صلح افغانستان با حضور اتحادیه اروپا، چین و روسیه استقبال کرد.
آقای خلیل‌زاد نیز در باره نتایج سفرهای اخیر خود و ملاقات با نمایندگان کشورهای مختلف برای ایجاد اجماع جهانی و منطقه‌یی برای صلح در افغانستان توضیح داد. 
دو طرف در این نشست بر اجماع بین‌المللی و منطقه‌یی در حمایت از صلح، مبارزه مشترک با دهشت‌افگنی و ادامه تلاش‌ها برای دست یافتن به صلح تاکید کردند.

صلاح‌الدین ربانی، وزیر امور خارجه افغانستان، نیز در این دیدار حضور داشت.

این در حالی‌ست که زلمی خلیلزاد در هفتمین سفر کاری خود به  افغانستان و برخی کشورهای منطقه برای پیش‌برد پروسه صلح افغانستان به سر می‌برد.

خلیلزاد قبل از سفر به کابل در نشست سه جانبه‌ی امریکا، روسیه و چین که روز جمعه‌ی گذشته در مسکو برگزار شد، شرکت کرده بود.

در این نشست سه جانبه از طالبان خواسته شد در اسرع وقت در مذاکره با دولت افغانستان اقدام کند.

شرکت کنندگان این نشست همچنین روی خروج مسئولانه نیروهای نظامی امریکایی از افغانستان به شرطی که طالبان ارتباط خود با گروه‌های تروریستی را قطع کنند، توافق صورت گرفت.

خلیلزاد در سفر قبلی خود به افغانستان و منطقه، به صورت مستقیم با نمایندگان طالبان در دوحه قطر دیدار و گفت‌وگو کرد: در این گفت‌وگوی شانزده روزه دو طرف روی برخی موضوعات اساسی از جمله تعهد طالبان به قطع همکاری با گروه‌های تروریستی به شمول القاعده و خروج نیروهای خارجی از افغانستان توافق شفاهی صورت گرفت.

از سویی هم نشست بین‌الافغانی دوحه که قرار بود از نوزده تا بیست و یک اپریل جاری در قطر برگزار شود به دلیل امتناع حکومت قطر در پذیرش هیأت مذاکره کننده حکومت افغانستان تا تاریخ نامعلومی به تعویق افتاد.

حکومت افغانستان نیز در تلاش  است لویه جرگه مشورتی برای شکل دهی اجماع ملی پیرامون صلح را به مدت سه روز در کابل برگزار کند.

تلاش حکومت افغانستان برای شکل دهی اجماع ملی برای صلح و امتناع طالبان از مذاکره مستقیم با حکومت افغانستان همه و همه در حالی صورت می‌گیرد که موضع امریکا در پروسه صلح هنوز به طور دقیق مشخص نیست؛ اینکه واشنگتن خواستار فشار بر طالبان برای مذاکره با دولت افغانستان است یا اینکه از کانال مذاکرات صلح به دنبال خروج آبرومندانه از افغانستان بوده و به صلح دائمی در این کشور اهمیتی نمی‌دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا