سیاست

اتحادیه اروپا از تمرکز زدایی قدرت پشتیبانی می کند

فرانز میشل ملبین به یکی از شبکه های تلویزیونی گفته: “اتحادیه اروپا باور نیرومندی دارد که نیاز است تمرکززدایی بیشتر و دموکراسی محلی بیشتر از آن که امروز افغانستان دارد، داشته باشیم.”
آقای ملبین گفته که ساختار نظام سیاسی افغانستان در حال حاضر “به‌شدت متمرکز” است که باعث “حکومت‌داری ضعیف” شده است.
دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در افغانستان تاکید کرده که برای تحقق “دموکراسی محلی نیرومند نیاز واقعی” وجود دارد و باید تلاش‌هایی در این راستا صورت گیرد.
پس از انتشار اظهارات آقای ملبین در وبسایت خبری تلویزیون یک، حمدالله محب، سفیر افغانستان در آمریکا در صفحه توییترش خطاب به او نوشته که “مناسب نیست که به مسائل داخلی کشور میزبان خود مداخله کنید.”
سفیر افغانستان در واشنگتن از این دیپلمات اتحادیه اروپا خواسته که اگر در خبر وبسایت تلویزیون یک “نقل قول نادرستی” صورت گرفته، از این شبکه بخواهد که آن را تصحیح کند.
اما آقای ملبین در پاسخ آقای محب در توییتر نوشت: “این سیاست حکومت شما است و من با افتخار به حمایت از اداره مستقل ارگان‌های محلی در راستای تقویت تمرکززدایی و دموکراسی محلی ادامه می‌دهم.”
ساختار نظام فعلی افغانستان “ریاستی” و مبتنی بر “اصل مرکزیت” است. ادارات محلی این کشور فاقد قدرت تصمیم‌گیری و در واقعی مجری سیاست‌ها و دستورهای نهادها و مقام‌های حکومت مرکزی هستند.
والی ها به عنوان مقام‌های اصلی اجرایی در ولایت‌ها به عنوان “نماینده رئیس جمهوری” از سوی او منصوب می شوند و به او پاسخ‌گو هستند. سایر مقام‌های محلی هم انتخابی نیستند، چیزی که محور اصلی استدلال طرفداران تمرکززدایی است.
استدلال طرفداران نظام ریاستی این است که با توجه به وضعیت بی‌ثبات افغانستان نیاز است که کشور نظام متمرکز نیرومندی داشته باشد تا بتواند بر اوضاع مسلط باشد.
استدلال دیگر آنها این است که عدم تمرکز و تعدد مراجع تصمیم‌گیری در شرایطی که میزان تنش و کشمکش سیاسی در کشور بالا است، باعث پراگندگی و بی‌ثباتی بیشتر می‌شود.
حامد کرزی رئیس جمهوری پیشین و همچنین اشرف غنی رئیس جمهوری فعلی از تمرکز قدرت و دولت واحد نیرومند و متمرکز حمایت می‌کنند.
اما برخی از جناح‌های نیرومند سیاسی مانند شاخه های از حزب وحدت اسلامی، جمعیت اسلامی و جنبش ملی اسلامی از تمرکززدایی، نظام پارلمانی و افزایش قدرت نهادهای محلی دولت حمایت می‌کنند.

#BBC

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا