احمد مسعود، فرزند احمدشاه مسعود در این همایش میگوید در جریان ماههای گذشته با بسیاری از بزرگان و سیاسیون نشستوبرخاست کرده و در پایان تصمیم گرفتهاند تا «ائتلاف مقاومت دو» را تشکیل دهند.
احمد مسعود میگوید، مواردی از جمله احیای آرمانهای قهرمان ملی، تأمین وحدت ملی و زندهسازی ارزشهای مقاومت، آزادی و آبادی افغانستان، ایجاد نظام معتدل اسلامی و وحدت ملی در عدالت اجتماعی سبب شده تا دست به تشکیل ائتلاف مقاومت دو بزند.
او تأکید میکند که نسبت به شفافیت، مدیریت و نتیجۀ انتخابات نگران است و به گفتۀ او، انتخابات در شرایط کنونی به نفع مردم افغانستان نیست.
احمد مسعود میافزاید فرصت به میانآمدۀ صلح نباید قربانی کارزارهای انتخاباتی شود. او ساختار متمرکز نظام را یکی از چالشهای کلان مردم افغانستان میداند و از آن به عنوان بزرگترین و خطرناکترین دشمن مردم افغانستان یاد میکند.
یونس قانونی، یکی از چهرههای سیاسی و جهادی و معاون نخست تیم صلح و اعتدال در این همایش میگوید ائتلاف مقاومت دو برای تغییر به میان آمده است.
آقای قانونی میگوید از صلح تعریفشده که به پایان جنگ در افغانستان بینجامد حمایت میکنند. او میافزاید: «با طالبان تماسهای روشن داشتهایم و صلح و توافقی که بدون حضور ما به میان بیاید پایدار نیست.»
یونس قانونی تأکید میکند طرف طالبان حوزۀ مقاومت است و در تمام نه دور گفتوگوهای صلح طالبان با آمریکا، نمایندهگانی از حوزۀ مقاومت نیز حضور داشتهاند.
او میگوید تا یک هفتۀ آینده مشخص میشود که مردم افغانستان به سمت انتخابات میروند یا صلح. آقای قانونی صلح را نسبت به انتخابات بیشتر به نفع مردم افغانستان میخواند.
در این همایش نمایندگان بیش از پانزده ولایت کشور از جمله فضلکریم ایماق، ایوب سالنگی، حسین سنجنی، دکتر ضیا، قاری بابا، حضرت علی و ذولفقار امید به ترتیب به نمایندگی از کندز، پروان، کاپیسا، سمنگان، غزنی، ننگرهار و جنبش روشنایی حمایت خود را از این ائتلاف اعلام کردند.
گفته میشود که دستکم 12 هزار تن در این همایش اشتراک کرد بودند.