آشنایی با فلسطین تا روز قدس! (قسمت ۸)
توسعهٔ علمی، اقتصادی و فناوری در اسرائیل:
آموزش در اسرائیل – یا همان فلسطین اشغال شده توسط صهیونیست ها- یکی از مهمترین بخشهای فرهنگ و زندگی در اسرائیل است.
مدارس و دانشگاههای اسرائیل، از سیستم سکولاریسم پیروی میکنند.
دولت اسرائیل، همچنین هر ساله بیش از ده درصد بودجه عمومی کشور را به آموزش و توسعه مدارس، موسسات علمی و تحقیقاتی و دانشگاههای اسرائیل اختصاص میدهد.
۹۷٫۱٪ اسرائیلیها باسواد هستند. این رقم یکی از بالاترین ارقام در میان تمامی کشورهای جهان و بالاترین در منطقه خاورمیانه است.
در مقایسه با تمامی کشورهای جهان، به نسبت جمعیت، اسرائیل دومین کشور از نظر میزان چاپ کتاب و سرانه کتابخوانی است.
تاکنون دوازده یهودی اسرائیلی موفق به دریافت جایزه نوبل شدهاند؛ و در کل ۱۹۰ یهودی با ملیتهای گوناگون از جمله اسرائیل موفق به کسب جایزه نوبل در تمامی رشتهها شدهاند یعنی بیش از ۲۴ درصد برندگان این جایزه که از سال نخست (۱۹۰۱) تا سال ۲۰۱۵ تعداد ۸۵۰ نفر میشوند، یهودی بودهاند، این در حالیست که یهودیان تنها دو دهم درصد از جمعیت مردم جهان هستند.
از دانشگاههای اصلی اسرائیل میتوان به دانشگاه عبری اورشلیم، دانشگاه بن گوریون، دانشگاه حیفا، دانشگاه برایلان، دانشگاه تلآویو، دانشگاه صنعتی اسرائیل و مؤسسه عالی علوم وایزمن اشاره کرد.
اسرائیل پیشرفتهترین کشور از لحاظ توسعهٔ صنعتی و اقتصادی در منطقهٔ غرب آسیا و خاورمیانه در نظر گرفته میشود.
کیفیت آموزش مراکز آموزش و پرورش اسرائیل و ایجاد یک جامعه با انگیزهٔ بسیار بالا و تحصیلکرده تا حد زیادی عامل ترغیب و تحریک این کشور برای رونق فناوریهای رده بالا و توسعهٔ سریع اقتصادی است.
اسرائیل دومین کشور بعد از ایالات متحده در داشتن شرکتهای نوپا و خارج از آمریکای شمالی کشوریست که بیشترین تعداد شرکتهای فهرست شده در بورس نزدک را دارد.
[نزدک (به انگلیسی: NASDAQ) یک بازار بورس سهام در آمریکا است. این بازار در فهرست بورسهای سهام از نظر ارزش بازار دومین رتبه را در بازار معاملهٔ الکترونیک سهام؛ پس از بورس نیویورک، داراست.]تصویر: شهر تل آویو که قطب صنعتی و اقتصادی اسرائیل را تشکیل می دهد.
ادامه دارد …
سیدعلی موسوی چکاوک