طالبان نیز از هواپیماهای بی سرنشین علیه نیروهای امنیتی استفاده می کند
ویلیام سالوین سخنگوی ماموریت حمایت قاطع ناتو گفته است: “در گذشته، دیدن یک یا دو مرتبه شی پرنده در آسمان طی یک ماه امری عادی بود. اما هم اکنون، هر هفته یک یا دو مرتبه آنها را می بینیم.”
این هواپیماها کوچک، تجاری و ارزان، اما بسیار موثر می باشند، زیرا شورشیان با داشتن چشم در آسمان می توانند عملیات های جاسوسی و شناسایی علیه نیروهای ائتلاف راه اندازی کنند، و آنها را در حالیکه به طور زنده تماشا می کنند، هدف قرار دهند.
شورشیان طالبان چند ماه پیش نیز از همین طریق، از یک حمله مرگبار انتحاری شان فیلم هوایی تهیه کردند و برای اهداف تبلیغاتی شان از این ویدیو استفاده نمودند.
اما مسئله ای که بسیار نگران کننده است، احتمال مسلح کردن این هواپیماها با بمب می باشد؛ موضوعی که پیش تر در کشورهای عراق و سوریه نیز توسط تروریستان صورت گرفته است. ویدیوهایی از این دست در انترنت زیاد می باشند که نشان می دهند که هواپیماهای کوچک بی سرنشین بمب پرتاب می کنند. گروه داعش نیز چند ماه پیش در عراق از همین طریق به نیروهای کرد و فرانسوی در شمال عراق حمله کرد و دو سرباز کرد را کشت.
به دنبال این رویداد، جان دورین سخنگوی نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا در عراق گفت که تهیه و خرید این گونه هواپیماها که به بمب تبدیل می شوند بسیار آسان است. “آنها (تروریستان) می توانند مانند هر کس دیگری از این نوع هواپیماها خرید کنند.”
گرچه تاکنون گزارشی مبنی بر اینکه شورشیان در افغانستان نیز هواپیماهای بی سرنشین را مسلح به بمب می کنند، وجود نداشته است، اما نیروهای امنیتی نمی توانند خطر این ریسک را به جان بخرند. از همین رو، نیروی هوایی کشور آگهی های کوچک در اطراف پایگاه های هوایی کشور نصب کرده و از سربازان خواسته است تا مراقب اشیای پرنده ناشناس باشند، زیرا ممکن است آنها بمب باشند.
در همین حال، پنتاگون در تلاش است است تا تکنالوژی لازم برای مقابله با این گونه تهدیدها را برای سربازانش در افغانستان تهیه کند.