بین المللسیاست

کردها: اسرای داعش را آزاد می کنیم

به نقل از بی بی سی؛ در حال حاضر نیروهای دموکراتیک سوریه هزاران مظنون به همکاری با داعش را در زندان‌های خود نگهداری می‌کنند.

بخش‌هایی در شمال شرق سوریه که تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه است از روز چهارشنبه هفته گذشته تحت بمباران شدید ارتش ترکیه قرار دارد.

یک مقام ارشد نیروهای دموکراتیک سوریه در پیامی تلویزیونی گفته است: “نگهبانی از زندانیان داعش دیگر اولویت ما نیست، کسانی که نگران آزاد نشدن این زندانیان هستند می‌توانند بیایند و راهی در این خصوص پیدا کنند”.

وی گفته است که “نیروهای ارتش دموکراتیک سوریه به جای حفاظت از زندانیان داعش از مردم و شهرهای‌شان دفاع خواهند کرد”.

این مقام عالی رتبه کرد هشدار داد عملیات ارتش ترکیه موجب خواهد شد تا داعش بار دیگر در منطقه قدرت بگیرد و نیروهایش دور هم جمع شوند.

حملات زمینی و هوایی ارتش ترکیه به مناطق کردنشین شمال شرقی سوریه ادامه دارد و تا کنون بیش از 50 غیرنظامی کشته شده‌اند.

روز گذشته یک گروه طرفدار حقوق بشر گفت شبه نظامیان سوری متحد ترکیه دست کم 9 غیرنظامی کرد را در نواحی مختلف جنوب تل ابیض به ضرب گلوله کشته اند.

ترکیه روز شنبه گفت مرکز شهر مرزی راس العین (سری‌کانی) را تصرف کرده اما نیروهای دموکراتیک سوریه – که هسته مرکزی آن نیروهای کرد یگان های مدافع خلق است – ادعای ترکیه را رد کرده اند.

راس العین از زمان آغاز عملیات ارتش ترکیه به شدت بمباران شده است. روز شنبه هم گزارش شد که جنگنده‌های ترکیه بر فراز این شهر به پرواز در آمدند و صدای تیراندازی‌های شدیدی در آن شنیده شد. گفته می شود که تنها بیمارستان شهر تعطیل شده است.

بنا بر گزارش ها، شبه نظامیان تحت امر ترکیه همچنین به یک جاده استراتژیک در 30 کیلومتری مرز رسیدند. یک سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه از امریکا خواست که آسمان این ناحیه را به روی ترکیه ببندند.

مقامات کرد سوری می گویند تا به حال حداقل 190 هزار نفر از خانه های خود فرار کرده اند؛ بنا بر گزارش ها، حدود 50 نفر در دو سوی مرز کشته شده اند.

دیدبان حقوق بشر سوریه – مستقر در لندن – می گوید در ظرف چند روز گذشته 74 نفر از نیروهای دموکراتیک سوریه کشته شده اند؛ این در حالیست که این گروه آمار تلفات خود را 45 نفر اعلام کرده است.

آقای ترامپ در یک سخنرانی در جمع طرفدارانش از این که هفته گذشته نیروهای امریکایی را از نواحی مرزی ترکیه-سوریه کنار کشید دفاع کرد و گفت که کمتر کسی بحران جاری را بهتر از او درک می کند.

آقای ترامپ درباره کردهای سوریه – که طی چند سال اخیر مهم ترین متحد امریکا در نبرد علیه نیروهای گروه داعش بودند و او را به خیانت متهم کرده اند گفت: “فراموش نکنید که آنها برای سرزمین خود می‌جنگند. آنها به ما در مبارزه برای سرزمین خودمان کمک نکرده اند.”

دونالد ترامپ همچنین تاکید کرد قصد ندارد سربازان امریکایی را برای 15 سال آینده در منطقه نگه دارد تا از مرز ترکیه-سوریه محافظت کنند.

از سوی دیگر؛ هزاران کرد و طرفداران آنها هم در اروپا از جمله در فرانسه و یونان علیه “نسل کشی” ترکیه تجمعات اعتراض آمیز برگزار کردند.

معترضان آقای اردوغان را “تروریست” و “رهبر واقعی داعش” خواندند؛ برخی نیز پلاکاردهایی حمل می کردند که روی آن دونالد ترامپ یک “قاتل زنجیره ای” توصیف شده بود.

در واشنگتن هم صدها امریکایی کردتبار در برابر کاخ سفید دست به اعتراض زدند. معترضان به ویژه از آن چه خیانت دونالد ترامپ به کردها توصیف می کنند خشمگین بودند.

ترکیه می گوید قصد دارد که یک “منطقه امن” به عرض 30 کیلومتر در داخل سوریه ایجاد کند تا حدود سه میلیون آواره جنگی سوریه را که طی سال‌های جنگ داخلی در این کشور به ترکیه پناه برده بودند را آنجا اسکان بدهد.

اما بسیاری از دولت‌های اروپایی و نهادهای بین المللی درباره وقوع یک قوم‌کشی و کشتار کردها در جریان این حمله هشدار داده‌اند چرا که آنکارا کردهای سوریه و نیروی دموکراتیک سوریه را شاخه‌ای همسو با پ‌ک‌ک می‌داند، گروهی که ترکیه آن را یک تشکل “تروریستی” می‌‍خواند.

ناظران معتقدند که عقب‌نشینی نیروهای امریکایی از شمال سوریه به دستور دونالد ترامپ بود که به ترکیه چراغ سبز حمله به کردها را داد؛ کاخ سفید این اتهام را بی اساس می داند.

در امریکا، نمایندگان کنگره این کشور از هر دو جناح دموکرات و جمهوری‌خواه با انتقاد شدید از آقای ترامپ، برای تحریم ترکیه طرح‌هایی را برای رای‌گیری تدوین کرده‌اند.

آقای ترامپ هرچند از احتمال تحریم اقتصادی ترکیه خبر داده، گفته است که ترجیح می‌دهد بین ترکیه و کردهای سوریه میانجیگری کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا